Haber: Sabri Kırdar

Emek Partisi (EMEP) Antalya İl Başkanı Hasan Alkan, ulaşım zammına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Zamların geri alınması gerektiğini ve yurttaşların mağdur edildiğini kaydeden Alkan, şu ifadeleri kullandı:

“Gelen her zam, otobüsçü esnafının maliyet ve giderleri hesaplanarak yapılıyor. Bir kere de bu kentte yaşayan vatandaşların cebine giren maaş üzerinden hesaplayarak yapılsın! Kiradan elektriğe, gıdadan giyime kadar her kalemin arttığı bu koşullarda asgari ücretle yaşamını idame ettiren işçiler ve emekçilerin ay sonu hesabı bir önceki aya göre eridi ve yok oldu. İşine, okuluna otobüs ile giden vatandaşların aldığı üç kuruşa göz dikildi.”

“İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN SIRTINA HER GEÇEN GÜN YENİ BİR YÜK EKLENİYOR”

İşçi ve emekçilerine sırtına her geçen gün daha fazla yük yüklendiğini belirten Hasan Alkan, şunları kaydetti:

“Antalya Büyükşehir Belediyesi dün alınan karar ile toplu ulaşıma ortalama %28 zam yapılarak; tam biniş 5,20 TL olan toplu taşıma ücreti 6 lira 70 kuruşa, 4.50 TL olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 5 lira 70 kuruşa, 2.65 TL olan öğrenci 3 lira 40 kuruşa, aktarma ücreti ise 1 TL’den, 2 TL'ye yükseltildi.

Pahalılaşan hayat karşısında sefalet ücretine mahkum bırakılan işçi ve emekçilerin sırtına her geçen gün yeni bir yük ekleniyor. Giderek derinleşen kriz karşısında temel ihtiyaçlarını bile zor karşılar duruma gelen halk zam yükü altında ezilmeye devam ediyor. Vatandaşın durumundan bir haber siyasetçiler önceden kaşıkla verip kepçeyle alırken şimdi evde kaynayan tenceremize göz dikiyor. Elektrik, ekmek, yağ derken zamlar durmuyor. Antalya'da, akaryakıta gelen zamların sorumlusu halkmış gibi belediye bu yükü de vatandaşlara yüklüyor.

Daha öncede belirtmiştik, akaryakıta gelen her zammı vatandaşa yansıtamazsınız. Bunun sorumlusu biz değilsek, bedeli de bize yansıtılmamalıdır. Gelen her zam, otobüsçü esnafının maliyet ve giderleri hesaplanarak yapılıyor. Bir kere de bu kentte yaşayan vatandaşların cebine giren maaş üzerinden hesaplayarak yapılsın! Kiradan elektriğe, gıdadan giyime kadar her kalemin arttığı bu koşullarda asgari ücretle yaşamını idame ettiren işçiler ve emekçilerin ay sonu hesabı bir önceki aya göre eridi ve yok oldu. İşine, okuluna otobüs ile giden vatandaşların aldığı üç kuruşa göz dikildi.

emek-partisi (1)

“ZAMLAR NORMALLEŞİRSE BİZ KAYBEDECEĞİZ”

‘Savaş var’ denilerek normalleştirilmeye çalışılan zamları da halklara faydası olmayan savaşı da kabul etmiyoruz. Savaş ve zamlar patronların, barış ve insanca yaşamın halkların yararına olduğunu biliyoruz. İnsanca ve kardeşçe bir yaşamı ancak birlikte mücadele ile kazanabileceğimize inanıyoruz. Barış istemeyenler kazanırsa biz kaybedeceğiz. Zamlar normalleşirse biz kaybedeceğiz. Emeğimizi ve ekmeğimizi çalanları izlemeye devam ederken biz kaybedeceğiz. Savaşa karşı durursak kazanacağız. Zamlara karşı durursak kazanacağız. Emeğimizi ve ekmeğimizi çalanları durdurursak kazanacağız.

Bahaneleri de zamları da kabul etmiyoruz. Antalya'da ulaşıma yapılan zamlar derhal geri alınmalıdır. Bütün Antalya halkını yapılan zamlara karşı ses çıkarmaya ve  birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Bağımsız, demokratik bir ülkeyi ve insanca yaşamı birlikte kazanacağız. Halk kazanacak!”