Tesla ve Space X ile adını tüm dünyaya duyuran Elon Musk, dünyanın en zengin üçüncü kişisi oldu ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i geride bıraktı.

Ünlü milyarder Elon Musk, salgın sürecinde servetine servet katarak dünyanın en zengin üçüncü kişisi oldu.

ZUCKERBERG'İ GERİDE BIRAKTI

Bloomberg Milyarderler Endeksi verilerine göre Elon Musk'ın serveti 115.4 milyar dolara yükseldi. Musk böylece sosyal medya devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i geçerek dünyanın 3’üncü en zengin kişisi haline geldi. Musk Ağustos ayında listede dördüncü sıraya yeni yükselmişti, ancak Tesla hisseleri pandemiyle beraber teknoloji şirketlerine olan ilginin artmasıyla rekor üzerine rekor kırıyor. Tesla hisselerinin bu yıl yüzde 500 yükselmesiyle birlikte Musk'ın servetinde yüzde 87.8'lik oldukça hızlı bir yükseliş oldu.

İLK SIRADA JEFF BEZOS VAR

Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde birinci sırada 202 milyar dolar servetiyle Online alışveriş platformu Amazon’un sahibi Jeff Bezos birinci, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, 125 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada. Öte yandan Pazartesi günü, Jeff Bezos’un eski eşi MacKenzie Scott, L'Oreal SA'nın varisi Francoise Bettencourt Meyers'i geride bırakarak dünyanın en zengin kadını olmuştu. Scott, Bezos ile boşandığı dönemde Amazon.com Inc.'in yüzde 4 hissesini almıştı. Bu hisselerin güncel değeri 66.4 milyar dolar civarında bulunuyor.