Antalya’da görülen ‘Elmalı davası’nda yargılanan anne Merve A., üvey baba Rahmi A. ve S.C.G., ‘cinsel istismar’ ve ‘eziyet’ suçlamalarından beraat etti.

AA’nın aktardığı habere göre, Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan anne Merve A., üvey baba Rahmi A. ve dayı S.C.G. salonda hazır bulundu. 

Çocukların babası G.G. ve babaannesi G.S., taraf avukatları ve farklı illerden baro avukatı ile dernek temsilcileri de salonda yer aldı.

"BANA İFTİRA ATILDI" SAVUNMASI

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan Merve A., önceki ifadelerini tekrarlayarak, kendisine iftira atıldığını savunarak, konuşamadığını söyledi.

Çocukların babaannesi G.S.’nin “İnşallah bir daha konuşamazsın” sözleri üzerine Merve A, “Bunların hepsini sen yaptın. Sen çocuklarımı hasta ettin. Bunlar hepsi senin iftira ve yalanların” dedi.

Sanık R.A. ve S.C.G. de savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

AVUKATLAR ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI

Sanık avukatı İbrahim Şimşek’in savunma yaptığı sırada mağdur çocukların avukatı Yusuf Tuğbay’ın karşı çıkması üzerine tartışma yaşandı.

Sanık avukatının mağdur avukatına “Başından beri sürekli savunmamızı bölüyorsunuz, kes sesini lan!” demesi üzerine mahkeme başkanı, tarafları bir daha tartışmamaları ve savunmaya müdahale edilmemesi konusunda uyardı.

Baba G.G., çocukların hem bedenen hem de ruhen travma altında olduklarını, çocuklarına kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklediğini belirterek, “Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum. Bu sanıklar dışarıda olduğu her gün başka çocuklar da tehlike altındadır” dedi.

Babaanne G.S. de küçük çocuğun tüm detaylarıyla istismarı anlattığını, çocukların anneyle görüşmek istemediklerini söyledi ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti.

Müşteki ve baro avukatları, çocukların istismara uğradığını belirterek sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

NE OLMUŞTU?

Elmalı ilçesinde 7 ve 10 yaşındaki iki kardeşin anne ve üvey babası dahil birden fazla kişi tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı şikayeti üzerine dava açılmış, anne ve baba 4 aylık tutukluk sonrası Ocak 2021’de tahliye edilmişti.

Sanıkların yeniden tutuklanmasına yönelik talep iki defa reddedilmişti. Çocuk, babaannesinden alınarak devlet korumasına verilmişti.