Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bülent Arınç'a tepki gösterdiği konuşmasında "Buradan yargıya sesleniyorum. Anayasa 138. maddeyi eze eze kullananlara karşı neden gereğini yapmıyorsunuz" dediğine dikkat çekti ve "Erdoğan, Arınç hakkında işlem yapmaları için hakimlere talimat veriyor" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesiyken HDP Eş Genel eski Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunan Bülent Arınç hakkında harekete geçmeleri için hakimlere talimat verdiği iddia edildi. Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, Erdoğan’ın Arınç'ı eleştirdiği konuşmasında Anayasa'nın 138. Maddesini Bülent Arınç için işaret ettiğini yazdı.

"GEREKEN ADIMLARI NEDEN ATMIYORSUNUZ"

Çakır, köşe yazısında Erdoğan’ın AKP Meclis grubu konuşmasında kullandığı şu ifadeleri hatırlattı: "Buradan yargıya sesleniyorum… Diyorum ki; değerli yargı mensupları Anayasa’nın 138. maddesi beni ne kadar muhatap alıyorsa aynı şekilde benim dışımdakileri de muhatap alıyor. 138. maddeyi eze eze kullananlara karşı gereğini neden yapmıyorsunuz? Gereken adımları neden atmıyorsunuz? Size birilerinin talimat verme hakkı var mı? Benim yürüyen davalarla ilgili ne kadar hakkım yoksa, ana muhalefettekilerinin de talimat verme hakkı yok. Bunun dışındakilerin de talimat verme hakkı yok. Bu talimatlar verilirken niçin gereğini yapmıyorsunuz? Atılan adımlar karşısında yargının sessiz kalmasını ben kabullenemiyorum."

SABAH'TAKİ HABERİN BAŞLIĞI

Bu ifadelerin yargıya talimat olduğunu söyleyen Çakır, Sabah gazetesinde çıkan haberi örnek vererek şunları yazdı: "İktidara yakın medya kurumundan da öğreniyoruz ki Sayın Erdoğan Bülent Arınç için yargıya talimat vermiş. Bu talimatı büyük, büyük puntolarla duyuruyor. Oldukça tuhaf, değil mi? Şu başlıktan siz ne anlarsınız? 'Başkan Erdoğan’dan Bülent Arınç’a sert tepki! Anayasanın 138. maddesini hatırlattı: Neden gereği yapılmıyor?' Erdoğan, Arınç hakkında işlem yapmaları için hakimlere talimat veriyor, Anayasa’nın 138. maddesi üzerinden! Erdoğan’ın çelişkilerle dolu, aynı konuda dün başka, bugün başka, yarın bambaşka istikamette yaptığı pek çok açıklaması var ama aynı konuşma içerisinde bu kadar çelişkiye düştüğü bir açıklama sanırım hiç olmamıştı."