Yılbaşında yapılan yüzde 125’lik fahiş zammın ardından nisan ayında yüzde 20, haziran ayında da yüzde 25’lik birer zam daha yapıldı. Kur artışı nedeniyle yeni bir zam daha beklenirken Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, “Yapılan zam değil sermaye transferi. Acilen kamulaştırma yapılmalı” dedi.

YENİ ZAM KAPIDA

Elektrik tedarikçisi karşılaştırma sitesi Encazip.com kurucusu Çağada Kırım, son gelen yüzde 25’lik zammın duyurulduğu gün 16.37 TL olan dolar kurunun aradan geçen 12 günde yüzde 4 değer kazanarak 17.12 TL’ye çıktığını hatırlatarak; yeni bir zammın kapıda olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

“Şu an maliyet 3.59 kuruş ama meskene 2.4 kuruştan veriliyor. Temmuz başında maliyet kurdan dolayı 4.79’a çıkacak. Yani mesken aboneleri maliyetten yüzde 100 daha ucuza kullanıyor olacak. Bu nedenle tekrar bir zam yaparak bu farkı kapatacaklar."

KAMULAŞTIRMA YAPILSIN

Elektrik zamlarını değerlendiren Türkiye Mimar ve Mühendisler Odalar Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ ise "Yurtdışındaki fiyatlara bakarak ‘Tüm dünyada artıyor. Biz ne yapalım?’ söylemini kabul etmiyor ve acil kamulaştırma talep ediyoruz” diye konuştu.