CHP Elâzığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, Çatalçeşme Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların doğal gaz sorununu dinledi. Vatandaşlar, Duran’a; doğal gaz arızasının bir aydır giderilmediğini, soğuk havalarda çaresiz kaldıklarını aktardı.

Bir vatandaş, “Abonelik var. Geçen sene yandı. Ve herkese ayrı ayrı fatura geldi. Şu an üç gün yandı, bana 62 lira fatura göndermişler. Sadece üç gün yandı” dedi. Bir başka vatandaş ise “Üç güne faturayı gönderiyorlar ama arızayı gidermiyorlar. Battaniyenin, yorganın altından çıkmıyoruz. TOKİ müdahale etmiyor” diye konuştu. Vatandaşlar sorunlarının bir an önce çözülmesini talep etti.

Duran daha sonra şu açıklamayı yaptı:

“Bugün Salıbaba Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşla bir araya geldik. Salıbaba Elazığ’ın en köklü mahallelerinden birisi. Tabi bakıldığı zaman diğer mahallelere oranla burada bir eksiklik olduğunu daha ilk anda görüyorsunuz. Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza da ifade ettiğim gibi tüm ülkede ve Elazığ’da her mahalleye her yurttaşımıza elit bir şekilde hizmet etmek siyaset ve bürokrasinin temel görevidir.

Bizim iktidarımızda bu anlayışın temel prensip olduğunu ve ne kadar önemsendiğini çok yakında hep birlikte göreceğiz. Mahalle ziyaretlerimize büyük bir ilgi olduğunu görüyoruz. En kısa sürede tüm mahallelerimizi ziyaret etmiş olacağız.

Elazığ’da yaşanan büyük depremin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen buradaki yapılan işlemlerin birçoğundan birçok vatandaşımızın mağduriyeti hala devam etmektedir.

Dinlediğimiz vatandaşlar mağdur, esnafımız mağdur. Yapılan TOKİ evlerine bin bir umutla taşınan vatandaşların çilesi ne yazık ki bitmiyor. Suları kesiliyor, doğal gazları kesiliyor. Kış günü insanlar battaniyeleri ile ısınmaya çalışıyorlar. İşin daha kötüsü dertlerini anlatacakları bir muhatap bulamıyorlar.”