Elazığ'da 41 kişinin hayatını kaybettiği 607 kişinin yaralandığı deprem sonrası yeniden inşa çalışmaları için yapılan ihale Rönesans ve Kolin şirketlerine verildi.

Elazığ'da deprem sonrası yeniden inşa için açılan ihaleyi AKP döneminin yükselen inşaat firmalarından Rönesans ve Kolin kazandı.

YEDİ ŞİRKETTEN SADECE ÜÇÜ GEÇERLİ TEKLİF VERDİ

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, TOKİ, 24 Nisan’da “Elazığ İli Merkez İlçesi Yemişlik Mahallesi, birinci etap bin 72 adet konut, 30 adet dükkân ve bir adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işlerinin” yapılması için ihale düzenledi. Toplam yedi şirketin katıldığı ama sadece üç şirketin geçerli teklif verdiği ihaleyi, 258 milyon 480 bin TL teklif veren Rönesans Holding’e bağlı Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Şirketi’nin kazandığı açıklandı. Ayrıca projenin 240 günde tamamlanması da istendi.

DİĞER İHALE DE KOLİN'E

TOKİ’nin 7 Mayıs tarihinde düzenlediği ‘Elazığ İli Merkez İlçesi Zafran Mahallesi 689 adet konut, 35 adet dükkân ve bir adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işlerinin’ ihalesi de yine kamuoyunun yakından tanıdığı bir isme gitti. İhaleyi, 169 milyon 923 bin TL teklif veren Kolin İnşaat’ın kazandığı açıklandı. TOKİ ile Kolin İnşaat arasında projenin 200 günde tamamlanması için sözleşme imzalandı.