"Yazık, adam dükkanında 2 liraya çay satıyor, akşam odadaki borcu 2 bin lira daha artıyor her gün. Her gün bunlara faiz geliyor. Ticaret Bakanlığı'nın sistemidir. Bu sistemden dolayı da esnafımız faiz altında mağdur şekilde yaşıyor. 500 TL'lik ödemesi 750 liraya çıkıyor. Yazık, en azından bu faizlerle ilgili bir çalışma yapsın” dedi.

Ferhat Evsen, bugün yaptığı açıklamada, esnafa odalara olan aidat borçlarını yapılandırma olanağı sağlanması için çağrıda bulundu. Evsen, şunları söyledi:

"Elazığ esnafının sorunlarından biri de Ankara’da saltanat süren federasyon başkanımız. Yarın Türkiye’deki tüm federasyonların TESK seçimleri yapılacak. İnanın onların odalarla, esnaflarla ilgili bir düşünceleri, fikirleri herhangi bir şeyleri yok. Bizler seçildikten sonra onların seçimi vardı. Dört senelik saltanat için, bizlere oy için geldiler. O günden beri yoklar. Üç gündür tekrar bizlerin peşindeler.

"ESNAFLA İLGİLİ SORUNLARDA MUHATAP OLAN BİZLERİZ"

"Federasyon başkanımıza sesleniyoruz. Sizlere olan 20 senelik borcumuzu ödedik, çoğu kısmı bitti. Bir sefer de bu memleketin esnafının, odanın dertleriyle ciddi şekilde ilgilenin. Türkiye’de bu kadar oda var, hepsi gelip sizlere oy kullandı. Esnafla ilgili sorunlarda muhatap olan bizleriz. Buradan gelen maddi rantı kazananlar da sizlersiniz. Oda kayıtlarında en başta paralar sizlere geliyor. Vatandaş, esnaf, bilmiyor bunları; esnafın ödediği paraların çoğu size geliyor. En azından insani olarak karşılığını yapmıyorsanız bile maddi olarak size yatan paraların hakkını verin, bu esnafa yardımcı olun.

Esnafımız kesinlikle borcunu ödeyemiyor. Durumları kötü. Odamızın borçları için sağdan soldan borç alıp getirip oda aidatlarını ödeyen esnaflarımız var. Ticaret Bakanlığı’na sesleniyoruz; bu esnafın borcu ile ilgili bir yapılandırma olması esnafa bir nefes aldırır.

"SİSTEM FAKİRE VERGİ, ZENGİNE AF ŞEKLİNDE İLERLİYOR"

Yazık, adam dükkanında 2 liraya çay satıyor, akşam odadaki borcu 2 bin lira daha artıyor her gün. Her gün bunlara faiz geliyor. Ticaret Bakanlığı'nın sistemidir. Bu sistemden dolayı da esnafımız faiz altında mağdur şekilde yaşıyor. 500 TL'lik ödemesi 750 liraya çıkıyor. Yazık, en azından bu faizlerle ilgili bir çalışma yapsın. Sistem, fakire vergi, zengine af şeklinde ilerliyor. O yüzden esnaf ve küçük esnafta bugün çalışan memur, işçi kesiminin belli bir yeri var. Yaklaşan seçimlerden dolayı asgari ücretli işçi, bunlar seçimde muhtemel oy potansiyeli olan insanlar. Bunlara gelecek zamların hepsi de esnafımızı sırtından çıkacaktır. Esnaf olarak bu yükü de kaldırmak için mücadele etmeye devam ediyoruz, çalışacağız. Bu zenginlerin borcunu ödemek için biz durmadan burada küçük esnaf olarak çalışmak zorundayız."