Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, attığı tweetler nedeniyle verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası kesinleşen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğini düşürdü. Kaftancıoğlu, bu gelişme üzerine "Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!" açıklamasını yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için de siyaset yasağı istenen davanın 21 Eylül'e ertelenmesi ve Kaftancıoğlu için verilen kararının "erken seçim" adımı olarak yorumlanıp yorumlanamayacağıyla ilgili şunları söyledi:

"Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partimizin İstanbul İl Başkanı ve üyesidir. Hukuk üzerinde kurulan siyasi baskıyla alınan zorlama kararlarla bu gerçek asla değiştirilemez. Demokratik ve adil bir Türkiye mücadelemizde Canan Kaftancıoğlu ile yol arkadaşlığımız devam edecektir."

İmamoğlu Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada ise şu vurguları yaptı:

"Muhalefeti susturmak, yıldırmak gibi girişimler ve söylemler ilk değil. Hatırlayın daha önce de bizim genel başkanımıza 'seni tutuklatacağım' demişti. Gene aynı zihniyet. Genel başkanımızla ilgili başlatılmış bir mahkeme süreci var. Israrla o mahkeme süreci tamamlanmıyor. Biliyorsunuz, bana atılan bir iftirayla ilgili Savcılığa başvurmuştuk. 6 ay içerisinde bize karşı yapılanların bir iftira olduğu net olarak anlaşıldı. Aynı hız aynı sürat genel başkanımız konusunda gösterilmiyor. Orada da gene bir müdahale olduğunu görüyoruz. Dolasıyla bunlar erken seçim olsun olmasın, iktidarın sürekli uyguladığı yöntemler..."

"ERKEN SEÇİM OLMA İHTİMALİNİ ÇOK YÜKSEK GÖRÜYORUM"

"Ekonomik gidişat, erken seçime gidilme ihtimalini çok fazla gündeme getiriyor. Şu anda çok zor bir süreçte Türkiye. Altından kalkılamayacak bir boyuta gelmiş durumda. Enflasyon, satın alma gücü, vatandaş perişan vaziyette. Adeta ne yaptığını bilmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Orada durdukları her gün bu ülkeye zarar. Vatandaşın ekonomi altında yaşadığı bu ızdırabı sonlandırmak için bir an önce getirmek zorundalar. Ben bundan dolayı bir erken seçim olma ihtimalini çok yüksek görüyorum."