İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki kararın ardından siyasilerden tepkiler geldi.

Siyasiler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki kararı sosyal medya mesajları şöyle değerlendirdi: 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu: “Reel siyaset başladı, Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini belirleyecek sürece girdik. Tuzaklara, mayınlara ve ajanlara dikkat edilmeli. Her şey güzel ve hayırlı olacak.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: “Türkiye'yi tek adama teslim etmeyeceğiz! Asıl ahmaklar bu kararı aldıran ve halkın iradesini yok sayanlardır. Kumpas davaları bize sadece güç verir. Daha büyük bir inanç ve kararlılıkla mücadelemizi büyütüyoruz!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “Bugün 16 milyon İstanbullunun iradesini ikinci kez gasp etmeye çalışanlara karşı İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız! Saat 16.00'da Saraçhane'ye akın eden on binlerce kişi, milli iradeye darbe yapmak isteyenlere en güzel yanıtı veriyor.”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu İstanbul halkının sandıktan iki kez çıkmış iradesidir. Düzmece bir davada verilen siyasi karar halkın iradesini hedef alan bir darbedir. Halkın iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. Adaleti ve demokrasiyi hep birlikte kuracağız!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu: Güç sarhoşluğunun hazin tablosu...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza, kayyım darbesiyle başlatılan siyasi kumpas sürecinin bir devamıdır. Kumpaslarla, yargı darbesiyle siyaseti ve ülkenin geleceğini şekillendiremeyeceksiniz! Ortak demokrasi mücadelesiyle bu dönemi kesinlikle sona erdireceğiz"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ: Milletçe seçilen vekillere ‘Amerika'nın çocukları’ diyenin birilerince alkışlandığı buna karşın 23 Haziran'da İstanbul'un oylarıyla onaylanmış bir söz olan ‘31 Mart seçimlerini iptal eden ahmaktır’ diyenin 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldığı bir ülkede yaşadığımızı herkes bilecek.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza İstanbullunun iradesine karşı verilmiştir. Ne boyun eğeceğiz, ne boyun eğdireceğiz! Bu millet, bu kumpasa, bu vicdansızlığa, bu haksızlığa cevap verecektir! Zulmünüz çok oldu, sonunuz yakındır!”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta: “Sizin siyasal yargınız bu milletin iradesi altında ezilip yok olacaktır. Bu ceza Sayın Ekrem İmamoğlu’na değil, millete verilmiştir. Ama aziz milletimiz bunun hesabını 2023’te sandıkta soracaktır. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: “Saraçhaneye geçiyoruz. Zorbalık kararlılık, inanç ve cesareti artırır sadece! Sandıkta yenemediğiniz Ekrem İmamoğlu zorbalıklarınızla alt edemeyeceksiniz!”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Bugüne dek ‘milli irade’ sözünü dilinden düşürmeyen ve fakat dillerine pelesenk ettikleri her değerin için boşaltan AKP zihniyetinin tahakkümünde, partinin adliye temsilcisi haline gelmiş yargı mensupları bilmelidir ki hem İstanbullu hem tüm Milletimiz iradesine sahip çıkacaktır. Yeni ve yine bir siyasi mühendisliğe müsaade etmeyeceğiz.”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Milyonlarca yurttaşın iradesine kimse karşı koyamaz. Ne yaparsan yap seni yeneceğiz Recep Tayyip Erdoğan. Ülkemizi bu karanlıktan mutlaka kurtaracağız”