Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu 26 Haziran'da atılacak temel atma töreni öncesi bölgede incelemelerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ise, Sazlıdere Barajı'nda basın toplantısı yaptı, "atılan temelin önceden belirlenmiş bir köprüye ait olduğunu" söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 Haziran'daki temel atma töreni öncesi Kanal İstanbul'un güzergahındaki Sazlıdere Barajı'nda basın toplantısı yaptı. "Bu bölge İstanbul'umuz için su deposu, tarım arazisi ve aynı zamanda bir nefes alma alanıdır" diyen ve Kanal İstanbul'a karşı olduklarını yineleyen İmamoğlu, temel atma töreniyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. İmamoğlu, "Cumartesi günü yapılacak temel atma töreni Kanal İstanbul Temel Atma Töreni değildir, Sazlıdere'yi köprüyle geçecek, çok önceden planlanmış yol yapım temelidir" diyen İmamoğlu, önceden planlanan köprünün ayaklarını dikip, "kanal temeli attım" demenin günü kurtarma olduğunu belirtti. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın haberi var mı bilmiyorum. Biliyorsa iş daha da kötü, yine birileri süreci bilgi anlamında aldatarak, 26 Haziran'a bir hamle planlamış." diye konuştu.

KARAİSMAİLOĞLU'NA MÜSİLAJ YANITI

İBB Başkanı İmamoğlu, "Kanal İstanbul müsilajı bitirecek" diyen Bakan Karaismailoğlu'na yanıt verdi: "Gülerek anlatıyor. Sanki Karadeniz fıkrası anlatır gibi. Çok üzüntü verici bir açıklama. Bir tek bilimsel makale söylesin. Şu anda bizim için itibarsız bir tariftir."

BAKAN DA KANAL BÖLGESİNDE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sazlıdere Barajı üzerine yapılacak ilk köprünün temel atma alanında incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Karaismailoğlu, 26 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla temel atma töreni gerçekleştireceklerini hatırlattı. Kanal İstanbul hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul'un, Türkiye'de lojistik üs, teknoloji geliştirme ve yaşam merkezi kurulmasında önemli bir görevi yerine getireceğini" iddia etti.