BİM CEO’su ve eski Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğini söylemesinin ardından, “Biz bu ülkenin temel taşlarıyız, bu temel taşları yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez” demişti. Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, dün federasyonun resmi sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

Kavuncu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

“BAHÇELİ’YE ŞEREFSİZCE SALDIRIDA BULUNMUŞTUR: BİM mağazalarının İcra Komitesi Başkanı ve aynı zamanda Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç denen bir şahıs var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içerisinde büyük paralar kazanan, insanların içerisinde büyük bir ayrım yaparak sanki millete büyük hizmet yapmışlar gibi faaliyet sürdürdüklerini söyleyen bu uluslararası küresel güçlerin taşeronları hadlerini ve sınırlarını aşarak, 2 gün önce Galip Aykaç denen şahıs özellikle de benim mensubu olmaktan şeref duyduğum ülkücü-milliyetçi hareketin kıymetli Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'ye hadsiz ve şerefsizce hakaret ağzına alarak saldırıda bulunmuştur.

DEVLET BAHÇELİ’NİN EMRİNDEYİZ: Öncelikle bu Galip Aykaç denen haine, kendini bilmeze ve ben de burada Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı olarak bir iki cümlede bulunmak istiyorum. Öncelikle biz ülkemiz, devletimiz, vatanımız, vatan toprakları ve bu coğrafya uğrunda; ömrünü ülkesine, ülküsüne, milletine, devletine adamış ismi gibi Devlet olup ülküsünde ve benim de 13 yaşından beri yetiştiğim bu kutlu davamın liderliğini yapan başkanımızın bizler de Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu olarak ve bütün sanayicilerimiz olarak ülkücü hareketin kıymetli Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin her zaman dün de bugün de yarın da emrindeyiz.

MHP GENEL BAŞKANI’NA KİMSE SALDIRI YAPAMAZ: Tam bağımsızlık mücadelesinde büyük mücadelelerini yapmış ve mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı'na hiç kimse dil uzatamaz. Hele hele de böyle uluslararası küresel güçlerin uşaklığını yapan, Türkiye'ye ihanet yapan, onun bunun kucağına oturan Galip Aykaç ve avenesi de hiçbir şekilde saldırı yapamaz. Yapmaya kalktığı zaman gerek Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu'ndan veya teşkilatlarımızdan gerekli cevabı misliyle vermeye biz hazırız.

ÜLKEDE BÜYÜK BİR KAOS YARATMA DERDİNDE OLAN GRUPLAR: BİM mağazaları Türkiye'de insanlarımızın içerisinde ve ekonomik sıkıntıları yaratarak 1 liralık malzemeyi 15 liraya satan, 2 liralık malzemeyi 25 liraya satan, ülkede büyük bir kaos yaratma derdinde olan bu büyük gruplardır. Bizler de iş adamları, Türkiye ekmek ve tarımsal gıda sektörünü yöneten ekip olarak ve teşkilatlarımızda bütün BİM mağazaları ve bunların alt taşeronluğunu yapan Başak Gıda olsun, A101 mağazaları olsun bunların nasıl büyüdüklerini, sırtımızdan nasıl para kazandıklarını ve komisyon adı altında bu büyük paraları döndürdüklerini bütün kamuoyu da bilsin. Sadece bizim fırıncılarımızın üzerinde BİM mağazalarının Başak Gıda adı altında kazandıkları aylık cirosu altı 600 milyon TL. 200 milyon TL idi 600 milyon TL'ye çıktı. İnanılmaz derecede para kazanıyorlar.

SENİ MAĞAZALARINLA BERABER ALIR, ALDIĞIN YERE SOKARIZ: İki gündür tüm teşkilatlarımız, arkadaşlarımız, sanayicilerimiz, üreticilerimiz biz çılgına döndük. Sen kimsin lan? Yavrum, sen orada 3-5 tane para gücüyle bir araya gelmişsin ve bu milletin sırtından para kazanıyorsun. Her türlü canımızla, kanımızla biz gece-gündüz, 24 saat çalışıyoruz, Türkiye sanayisinden eğitimine, kültüründen teknolojisine ve her türlü alanda mücadele versin diye. Sen kalkıyorsun burada, bize racon kesiyorsun, posta koyuyorsun. Seni avanelerinle beraber, o mağazalarınla beraber alır, seni aldığın yere sokarız.

BİM MAĞAZALARININ EKMEĞİNİ KESERİM: Tüm BİM mağazalarındaki ekmeğini keserim. Seni her yerde boykot ederiz, o güç bizde fazlasıyla var. 100 binlerle yürüyoruz biz. Galip Aykaç, Galip Aykaç'a bu açıklama yaptıran avaneleri, bunlarla beraber uluslararası küresel güçlerle iş birlikçileri; hepinize buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum, ne Sayın Cumhurbaşkanımızı ne de Sayın Devlet Bahçeli'yi kimseye yem ettirmeyiz.

TÜRKİYE’Yİ SİZE TESLİM ETMEYECEĞİZ: 100’üncü yılımızı kutlayacağız ama 100 yılımıza girerken içeride terör örgütleriyle işbirlikçiliği yapanlar, bunlara yardım ve yataklık yapanlar, bunların siyasi entrikalarının içerisinde faaliyet gösteren, vatana ihanet yapan, vatansız, kansız şerefsizlere sesleniyorum. Ruhunu, bedenini satmışlara sesleniyorum. Ne yaptığınızı, çalışmalarınızın hepsini biz yakın takip ediyoruz. Türkiye boş bir ülke değil. Türkiye'de eski Türkiye değil. Türkiye'yi hiçbir şekilde size teslim etmeyeceğiz.

ENFLASYONU DÜŞÜRECEĞİZ: Bakın bunlar 1 liralık salatalığı vatandaşlarımıza 20 liraya satıyorlar. Bunlar 5 liralık pirinci 65 liraya satıyorlar. Bunlar ayçiçek yağı depolarımızda, her tarafımızda kriz yokken Türkiye'de kriz yaratmaya çalışıyorlar. Şu anda devletimiz bunlarla ilgili çalışmaları yapıyor ve bizler de bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu çalışmaların içerisinde inşallah enflasyonu ve devalüasyonu düşüreceğiz.

ÖZÜR DİLEMEZSE BİZ ÖZÜR DİLEMESİNİ BİLDİRİRİZ: Galip Aykaç denen şahıs ve avanelerinden bir hafta içerisinde hızlı bir şekilde özür bekliyoruz. Sayın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanıma yapmış olduğu tutarsız, alçak, şerefsizce yaptığı konuşmadan dolayı hızlı bir şekilde kendisinden özür dilemesini bekliyoruz. Eğer özür dilemezse biz ona özür dilemesini bildiririz.”

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutmasının ve FETÖ ile iltisaklı olup olmadıklarının araştırılmasının gerektiğini söylemesinin ardından BİM CEO’su Aykaç ve MHP arasında gerilim yaşanmıştı. MHP'lilerden gelen sert açıklamalarının ardından Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Aykaç açıklamasında “Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen” demişti.