Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından yurt genelinde birçok okuldan vaka sayılarındaki artışa ilişkin haberler gelmeye devam ediyor.

Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal, okulların açılmasının üzerinden geçen 2 haftanın ardından dikkat çeken bilgiler paylaştı. 

"17 ÖĞRETMEN VE 100'DEN FAZLA ÖĞRENCİ POZİTİF ÇIKTI"

ANKA'ya konuşan Vardal, kendi sorumluluk bölgelerinde 35'ten fazla sınıfın karantinaya alındığını, 17 öğretmen ve 100'den fazla öğrencinin PCR testlerinin ise pozitif çıktığını söyledi. 

Bu verilerin sadece Konak, Karabağlar, Gaziemir, Torbalı, Selçuk, Beydağ, Bayındır, Kiraz, Tire ve Ödemiş ilçelerini kapsadığını, İzmir genelindeki durumun çok daha vahim olduğunu dile getiren Vardal, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı sadece maske ve dezenfektanla bu dönemi kapatmaya çalışıyor. Ancak bir kutu maske ve dezenfektanla bu işin yürümeyeceğini eğitim öğretim döneminin ikinci haftasında gördük."

"BAKANLIK ÖNLEM ALMALI"

Necip Vardal, daha önce de sınıfların seyreltilmesi ve ders saatlerinin kısaltılması yönünde uyarılar yaptıklarını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Taleplerimize cevap gelmediği gibi uygulamada da bir şey göremedik. Bahsettiğimiz önlemler alınmazsa karantinaya alınan sınıf sayısı ve pozitif vakalar daha da yükselecek. Bu da yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olmasını engelleyecek. Zaman geçmeden Milli Eğitim Bakanlığı'nı önlem almaya çağırıyoruz."