Eğitim-İş Sinop Şube Başkanı Celal Şahbenderoğlu, Gelincik Ortaokulu için yaklaşık 4 yıl önce yıkım kararı çıktığını ve okul yıkıldıktan sonra birçok öğrenci, öğretmen ve velinin mağdur olduğunu ifade etti. Şahbenderoğlu, sendika olarak okulun bir an önce yapılmasını istediklerini belirterek, öğrenci ve velilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

"BUNUN SORUMLUSUNU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Celal Şahbenderoğlu şunları söyledi:

"Yaklaşık 4 yıl önce Gelincik Ortaokulu’nun yıkım kararı ve bunun uygulanmasıyla ile ilgili biz Milli Eğitim’e ve belediyeye bilgi almak için ziyaretlerde bulunduk. O dönemde ödeneğin geldiğini bir an önce yapılacağı konusunda bize bilgiler verildi. Ama aradan geçen süreç boyunca biz yine bunun tekrar ara ara gündeme getirdiğimizde yine bu sürecin devam ettiğini yapılamayacağı konusunda bize bilgiler verildi. Daha sonraki süreçlerde ise takip edip, araştırdığımızda Samsun Anıtlar Kurulu'nun onay aşamasında olduğu söylendi. Süreç bu arada uzadı. Biz bu okulun bir an önce yapılmasını istiyoruz çünkü burada öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz Gelincik Mahallesi’nin aslında tamamı bu durumdan mağdur. Bu süreç gerçekten çok uzamış durumda.

Biz Eğitim-İş Sendikası olarak bunun bir numaralı sorumlusunu Milli Eğitim Müdürü olarak görüyoruz. Bu işleri tam anlamıyla takip etmediğini düşünüyoruz. Kendisine başarı belgesini layık gören, bu konuda başvuruda bulunan Milli Eğitim Müdürümüzü biz bu konuda başarılı bulmuyoruz. Kendisi gerçekten yıllardan beri bu okulun yapılması noktasında çok zayıf davrandı ve çok geç kaldı. Bir sürü öğrencinin, öğretmenin, velinin mağdur olmasına sebebiyet verdi. Biz bu durumdan rahatsızız. Bir an önce bu okulun inşaatının başlaması gerekiyor.

Düşünebiliyor musunuz, projesi hazır, ödeneği gelmiş. Her şeyi var olan bir okulu sırf prosedürler yüzünden yıllardır yapamama gibi bir durum söz konusu. Bunun tek bir açıklaması olabilir; beceriksizlik. Başka bir tarifi olamaz. Bunu hiç takip etmemek, bunun peşine düşmemekten başka bir tarifi olamaz. Biz zamanında bahane edilen imar planları döneminde birçok binanın Sinop’ta yapıldığını meydan projesinin yapıldığını da biliyoruz. Bunlar demek ki devlet eliyle istendiği zaman yapılan şeyler olduğuna göre, ilimizin Milli Eğitim Müdürü de bunu başarabilmeliydi şeklinde değerlendiriyoruz biz. Bizim sendika olarak istediğimiz bu okulumuzun bir an önce inşaatının yapılması ve öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin bir an önce bu konuda huzura kavuşması. O mahalle gerçekten çok zor durumda çünkü Fatih İlkokulu’nda eğitim öğretime devam etmek zorunda kalıyorlar ve aynı şekilde oradaki ilkokul öğrencileri o okula bağlı olan öğretmenler ve veliler zor durumda kalıyor. Onun da bilincindeyiz. Artık bir şeyler yapın diyoruz.”