Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede arama-kurtarma çalışmalarına katılan AKUT Selçuk Ekibi ile Başkan Ceritoğlu Sengel'in bir araya geldiği buluşmada, ilerleyen süreçte yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. 

İzmir Depremi sonrasında Efes Selçuk’ta olası bir depreme ilişkin atılan adımlara değinen Ceritoğlu Sengel, “İzmir Depremi’nden hemen sonra Afet Deposu kuralım dedik ve kurduk. Bu depremde bunun ne kadar önemli bir karar olduğu kanısına vardık. Afet Deposu’nun ne kadar kıymetli olduğunu anladığımız gibi buradaki eğitimlerin de çok ciddi olduğunu düşünüyoruz. Emeklerinize sağlık, vicdanınıza sağlık, cesaretinize sağlık. Biz uzun soluklu bir çalışmanın imzasını AKUT ile bundan 1,5 yıl önce atmıştık. İlerleyen süreçte çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

AKUT Selçuk Ekip lideri Dr. Tunç Tuncer yerel yönetimler ile iş birliğinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bulunduğumuz bölgelerde her zaman belediyelerle beraber çalışıyoruz. Yaptığımız arama-kurtarma çalışmalarında hem alet edevat açısından hem araç açısından belediyelerden her zaman destek alıyoruz. Efes Selçuk’ta da Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel ile dirsek teması halindeydik. Daha önce imzaladığımız bir protokolümüz de var. Acil ihtiyacımız olan bir liste var. Bunların temini için Başkan’ımızla görüştük”

AKUT Selçuk Ekibi’nin deprem bölgesindeki çalışmaları hakkında da bilgi veren Tuncer, şöyle devam etti: 

“Bir sene önce Selçuk’ta bir ekip kurmamıza rağmen yedi gönüllümüzle sahadaydık. Biz mutlaka gerekli eğitimleri alan, teknik olarak bilgisi olan arkadaşlarımızla bu operasyonları yapıyoruz. Bizde direk deprem haberi gelir gelmez bölgeye hareket eden arkadaşlarımız oldu. Hemen arkasından askeri uçaklarla bölgeye intikal ettik. Orada da diğer AKUT ekipleriyle buluşup birlikte bölgede uyumlu çalışma sergiledik. Biz her zaman bir afete hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyoruz ve sürekli eğitim yapıyoruz. AKUT Selçuk ekibi olarak da güçlü olmak istiyoruz. Olası bir İzmir Depremi’nde bölgeye en yakın ulaşabilecek ekiplerden biriyiz. Bu bölgede de olabilecek bir afette kendimize yetebilmek istiyoruz.”