Efeler’de kitap kafelerin sayısı artmaya devam ediyor. Ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak isteyenlere açık olan kitap kafelerin 11’incisi, Cuma Mahallesi 213. Sokak’ta düzenlenen açılış töreniyle hizmet vermeye başladı. 

Açılışa; gazeteci ve yazar Neslihan Perşembe Kulakoğlu, doktor ve yazar Hasan Kulakoğlu, şair ve yazar Aslıhan Tüylüoğlu, Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Genel Başkanı yazar ve yönetmen Nazif Uslu, Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nurhan Uslu ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, Efeler Belediyesi Meclis üyeleri, akademisyenler, mahalle muhtarları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU’NDAN TEBRİK MESAJI

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Efeler Belediyesi'ni gönderdiği bir mesajla kutladı. Kılıçdaroğlu’nun tebrik mesajı şöyle:

“Efeler Belediye’miz tarafından hizmete açılan Kitap Kafe’nin 11. şubesinin açılış törenine nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ felsefesinden yola çıkarak kendimize bu düşünceyi rehber alıyoruz. Bilgiyi, eğitimi ve aydınlanmayı önemseyen bir yönetim anlayışının temsilcileri olarak bu alanda gerçekleştirilen çabaları çok önemsiyoruz. Eğitim ve kültür alanında çocuklarımıza ve gençlerimize geniş olanaklar sağlayan Belediye Başkanı'mız Sayın Mehmet Fatih Atay’ı yürekten kutluyor, açılışa katılan Efelerli tüm misafirlerimize sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay açılış törenindeki konuşmasında, şunları kaydetti:

"HER MAHALLEYE HER AY BİR KİTAP KAFE AÇACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

“Seçimden önce verdiğim bir sözü daha yerine getirmenin onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşıyorum. Burada yaptığımız iş; çocuklarımızın, geleceğimiz olan gençlerimizin bilgiye ulaşması altyapısını hazırlamak. O çocuklarımız, inanın o bilgiyle Nobel ödülleri kazanabilecek zekaya sahipler. Ama fırsatı yaratacak ortamlara ihtiyaçları var. O ortamı gerçekleştiriyoruz. Her mahalleye her ay bir kitap kafe açacağıma söz veriyorum. Görevimiz, sizin yaşam standardınızı yükseltmek, sizi mutlu etmek. Görev alanlarımızın başında, geleceğimiz olan çocukların bilgili olmaları, mutlu olmaları da var. Sevgiye ihtiyaçları var çocuklarımızın. Hepimizin aslında sevgiye ihtiyacı var. Hele bugünlerde, bu çok ayrıştığımız süreç içerisinde sevgiye, birlikteliğe ihtiyacımız var. Efeler halkına çok teşekkür ediyorum, çok şanslı bir belediye başkanıyım. Bütün dayanışmalarda her zaman yanımda oldunuz. Bu soğuk havaya rağmen katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bu kitap kafenin, bu mahalleye dar geleceğine inanıyorum. Bir kitap kafe daha açacağız hiç merak etmeyin. Sevgili aileler; çocuklarınız bize emanet, istedikleri gibi gelsinler. Burada internet de var kitaplar da var. Sessiz çalışma ortamı sunuyor, çay ve su ikram ediyoruz. Çocuklarınız burada saat 21.00’e kadar ders çalışabilirler. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından kitap kafe, Başkan Atay ve davetler tarafından kesilen kurdeleyle hizmete açıldı.