Hasan Arslan, bugün düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Edremit Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, toplantıda şunları söyledi:

“HER TÜRLÜ İMAR RUHSATI VERMEYİ DURDURDUK”

“Ülke olarak büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Ancak tüm ülke olarak yaraları sarmak için kenetlendik. Deprem bölgesine gidip, çalışmalara destek olup vatandaşlarımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Yaşananları yerinde görünce etkilenmemek elde değil. Gittiğimiz duygularla döndüğümüz duygular çok farklı. Ulusumuza geçmiş olsun. Yaşadığımız deprem felaketinden gerekli dersleri çıkarmamız lazım. Bunun için öncelikli olarak her türlü imar ruhsatı vermeyi durdurduk.

“DEPREME KARŞI ACİL EYLEM PLANI OLUŞTURACAĞIZ”

Depreme dirençli bir kent yaratmak için kentimizin tüm dinamiklerini harekete geçireceğiz. Tüm sivil toplum kuruluşlarımız ile bir araya gelerek, ilgili üniversitelerden bilimsel destek de alarak depreme dirençli bir kent nasıl yaratırız diye acil eylem planını hayata geçirmek için harekete geçeceğiz.”

RİSK YÖNETİMİ VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

İlk adım olarak belediye bünyesinde Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü kuracaklarını açıklayan Arslan, “Kuracağımız bu müdürlük ile yapıların risk durumunu belirleyeceğiz. Kentimizin risk haritasını çıkarmak için önemli bir adım atmış olacağız. Ayrıca bu müdürlük bünyesinde laboratuvar oluşturacağız. Bu laboratuvar ile tehlikeli ve riskli olmak ihtimali olan yapılardan alınan örnekleri değerlendireceğiz” dedi.

Edremit genelinde toplam 34 bin 746 bina bulunduğunu, bunların 12 bin 952’sinin deprem yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği ve 2000 yılından önce yapılmış olduğunu aktaran Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KENTİMİZİN RİSK HARİTASINI VE FAY HARİTASINI BELİRLEYECEĞİZ”

“Kentimizin risk haritasını ve fay haritasını belirleyeceğiz. Bundan sonra dikey mimari yerine yatay mimariye önem vereceğiz. Edremit Belediyesi olarak, personelimizden arama-kurtarma ekibi oluşturacağız. Gerekli pratik ve uygulamalı eğitimleri vererek her türlü afete karşı bünyemizde bir arama-kurtarma ekibini hazır edeceğiz. Ayrıca deprem başta olmak üzere her türlü afete karşı çadır, seyyar tuvalet, ısıtıcı gibi acil durumlarda kullanmak üzere bir güvenli depo inşa edeceğiz. Herhangi bir afet anında buradan Edremitlilere ilk tedariki sağlayacağız.

“EDREMİT’E 2 BİN DEPREMZEDE GELDİ”

Deprem bölgesine yaptığımız yardımlar dışında kentimize gelen depremzedelere de en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Kaymakamlık koordinasyonunda şimdiye kadar kente gelen 2 bin depremzede yurttaşımızın barınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Belediyemize ait 150 kişilik tesislerimizi de depremzedelere açtık.”