CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün market işletmecisi Mehmet Egehan Bulut ve Harun Budak’ı ziyaret etti. Gaytancıoğlu, "Geçen sene süt, ayran, yoğurt, peynir ve tereyağını vatandaşlarımız bir yıl önce 62 lira 90 kuruşa satın alırken şimdi 137 lira 50 kuruş ödüyorlar. Yani yüzde 140 zam gelmiş" dedi.

"BU POLİTİKALARLA BU İŞ YÜRÜMEZ"

Gaytancıoğlu şunları söyledi:

"Evin en temel gıda maddeleri, vazgeçilmez ürünler süt ve süt ürünleri. Geçen sene süt, ayran, yoğurt, peynir ve tereyağını vatandaşlarımız bir yıl önce 62 lira 90 kuruşa satın alırken şimdi 137 lira 50 kuruş ödüyorlar. Yani yüzde 140 zam gelmiş. Sözde gıda enflasyonu yüzde 90’lardaydı TÜİK verilerine göre ama gerçekler böyle değil. Sizler minumum karla çalışıyorsunuz. Bu politikalarla bu iş gitmez. Üreticiden 8 buçuk liraya çıkan süt yarım yağlı olarak nasıl markete 22-23 liraya satılabiliyor. Biz de buna hayret ediyoruz."

"YAKINDA ÇEYREK KALIBA DÜŞEBİLİR"

Edirneli market işletmecisi Mehmet Egehan Bulut, "Satışlarımız baya baya düştü. Geçen senenin fiyatlarıyla bu senenin fiyatları arasında dağlar kadar hatta iki tane dağ kadar fark var diyebiliriz. Vatandaşın alım gücü düştü. Gramaj da düştüğü için bu sefer almakta da zorlanıyorlar. Vatandaş daha azalttı. Geçen sene bir kalıp alıyordu. Bu sefer yarım kalıba düştü. Yakında çeyrek kalıba düşebilir" dedi.

Market işletmecisi Harun Budak ise, "Bu tereyağın fiyatı 40 lira civarında oldu. Geçen sene 19 lira fiyat vardı. Kar marjımız belli. Çocuklarına iki bardak veriyordu. Şimdi bir bardağa düşürdü. İnsanlar yemesinden içmesinden kıstı. İnsanlar tam yağlı alıyordu, yarım yağlıya düşürdü" diye konuştu.