Altın son 2 haftada yatırımcısının yüzünü güldürdü. Bugün gram altın bin 65 liraya kadar yükseldi. Kuyumcuların öngörüsü yeni yılda bin 200 TL olacağı yönünde. Kuyumcu Zeki Kalkan, "Daha yükselir mi diye soran olursa, bin 150-bin 200 gram fiyatını bekliyoruz, kuyumcular olarak. İkisi de geliyor. Ev, araba ihtiyacı olanlar, arsa, tarla alanlar tabi ki yüksek fiyatlardan istifade ederek altınını bozduruyorlar" diye konuştu.

"BİN 150-BİN 200 GRAM FİYATINI BEKLİYORUZ"

Kuyumcu Zeki Kalkan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İki haftalık süreçte altın bayağı bir yükseliş yaşadı. Ortalama 980 lira civarında seyrederken bin 70 lira civarlarına kadar geldi. Aşağı yukarı 80-90 liralık bir artış oldu, altında. Hep sorulan sorudur, ‘Altın yükselecek mi düşecek mi?’ Biz biraz daha yükselmesini bekliyoruz. Söylemiştik kasım ayının ortalarına doğru bir yükseliş beklendiğini, dediğimiz gerçekleşti. Daha yükselir mi diye soran olursa, bin 150-bin 200 gram fiyatını bekliyoruz, kuyumcular olarak. İkisi de geliyor. Ev, araba ihtiyacı olanlar, arsa, tarla alanlar tabi ki yüksek fiyatlardan istifade ederek altınını bozduruyorlar. Almak isteyenler de bu fiyatlardan daha yükseleceğini öngörerek alış yapıyorlar."

"PARALARI KORUNMUŞ OLUR"

Kuyumcu Rahmi Cömert, şu ifadeler yer verdi:

"Altının gramı şu an itibariyle bin 65 lira civarında seyrediyor. Kısa zamanda yılbaşına kadar prim yapacağını herkese söylüyoruz. Yılbaşı itibariyle bin 200- bin 250 civarında bekliyoruz. Hala altın alım fırsatı yaratıyor diyebilirim. Kısa sürede şu an yatırım yapan yılsonunda inşallah iyi paralar kazanacak. Geri gelecek diye kimse düşünmesin. Bozdurmak isteyenler mecbur kalmadıkça altınını bozdurmasın ama ihtiyaç dahilinde vatandaş altınını bozduracak. Ufak yatırımcıların kesinlikle parasını altına çevirmesini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yüzde 70-80 enflasyon var, biliyorsunuz. Yılsonunda bin 200 lira altının gramı, önümüzdeki sene 2 bin lira civarında seyredecek. Almak isteyenler, düğün yapacaklar, kesinlikle paralarını değerlendirsinler. Alıp kenara koysunlar. Zamanı gelince gram gram değişir. En azından paralarını korumuş, zarar etmemiş olurlar."

Görüntü Dökümü

Kuyumcu Zeki Kalkan,

Kuyumcu Rahmi Cömert,

Altın detayları