Edirne Söğütlük Doğal Kalsın Platformu, Çevre Gönüllüleri Derneği, Kent Konseyi, Ziraat Mühendisleri Odası ve vatandaşlar, dilekçelerini Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bugün teslim etti. STK’lar, dilekçelerini, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve İstanbul Orman Müdürlüğü’ne göndererek sorularına karşılık arayacak.

"BUNLARIN TARAFIMIZA İLETİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu adına basın açıklaması yapan Ziya Gökerküçük, Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Orası biliyorsunuz ormanın içinde, ormana ait. ‘Orman biz orayı vermeyiz’ diyorsa nasıl yapacaksınız işinizi? Ağaç kesilmesi gerekiyor. Bakım için değil. Bunun için kesilmesi gereken ağaçlar ne kadardır? Bunları Orman Müdürlüğü’nden istiyoruz. Taşkın ormanı burası. Taşkın ormanı Türkiye’de bir tane var. O da burası. Buna rağmen neler yapacaksınız? Sorularımızdan birisi de bu. Bütün bunlardan sonra verdiğimiz dilekçelerden sonra yazılı bir görüş var mı, belge, bilgi var mı? Bunların tarafımıza iletilmesini istiyoruz. Bu da 83 milyon insanın doğal hakkıdır. Devletin veya herhangi bir şirketin yaptığı tüm işlerden bizim bilgi sahibi olmamız gerekir. Bilgi edinme kanununa göre biz bu dilekçeyi veriyoruz. Umarız tez zamanda sonuçlar gelir. Ve de ilgili birimler, ilgili yetkilerini kullanarak Söğütlük’teki Millet Bahçesi kararından vazgeçer.”

"GÖSTERDİĞİ GÖRSEL BAŞKA BİR İLDEKİ MİLLET BAHÇESİ"

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Bizim için çok önemli bir yer. Edirne’de yaşayan Edirne’deki halkımızın gerçekten çok kıymet verdiği bir yer. Biz bunu ilk duyduğumuz zaman da söyledik. Edirne’nin gerçekten yapılabilecek birçok çorak yeri var. Ağaçsız yeri var. Bu konuda belediye olarak çalışıyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak çalışıyoruz. Hatıra ormanları yapıyoruz. Ama eğer bir bahçe yapılacaksa, buralarda yapılabilir. Biz hatta örnek yerler de gösterdik. Çok acayip şeyler oluyor. Bakın orman kanununa göre veya birinci derece tarihi SİT koruma alanına göre orada hiçbir şey yapamazlar. Niçin kendi kanunlarımıza, kurallarımıza uymuyoruz. Onun dışında çok trajikomik bir şey var. Bu şeyi alan firma sosyal medya hesabından yayınladı. Gösterdiği görsel başka bir ildeki millet bahçesi. Edirne veya Türkiye’nin hiçbir yeri bu kadar lakayt olmayı kaldırmıyor. Kaldıramıyor. Olmamalı.”

Ziraat Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz ise, “Edirne Kent Konseyi, Ziraat Mühendisleri Odası olarak biz de konun takipçisiyiz. Biz de kurumsal olarak konuyu takip ediyoruz. Biz de dilekçemizi, vatandaşlık görevini yerine getirerek tamamlıyoruz" dedi.