Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşlarının da alışveriş için rağbet gösterdiği Edirne'deki uluslararası halk pazarı 6 ay sonra kapılarını açtı.

Edirne'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 ay önce kapatılan Trakya'nın en büyük pazarlarından "Ulus Pazarı" açıldı. Çevre iller başta olmak üzere Yunanistan ve Bulgaristan'dan binlerce ziyaretçinin uğrak yeri olan pazarda, 300 esnaf tezgah açtı. "Sosyete Pazarı" olarak da bilinen pazarda maske, mesafe ve hijyen tedbirleri uygulanıyor, zabıta ekipleri de denetimler gerçekleştiriyor.

EN BÜYÜK TEKSTİL PAZARI

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, Ulus Pazarı'nın bölgenin en büyük tekstil pazarı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Pazarımız cuma günleri için bölgede ciddi bir alışveriş merkezi. Pandeminin hafiflemesi bittiği anlamına gelmiyor. Vatandaşlarımız tedbiri bırakmadan hijyen, mesafe ve maske kurallarına uyarak bu salgın tamamen ortadan kalkana kadar dikkatli olmalı. Pazarımız 6 aylık bir süreden sonra açıldı, vatandaşlarımız alışverişlerini yapıyor."