EDİRNE’DE VATANDAŞLAR MİLLET BAHÇESİNE KARŞI İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Edirne Kent Konseyi Söğütlük Doğal Kalsın Platformu tarafından İzzet Arseven Kent Ormanı’nın Millet Bahçesine dönüştürülmemesi için imza kampanyası başlatıldı. Kent Ormanı’nın Millet Bahçesi olmasını istemeyen vatandaşlar, imza atarak Söğütlük Doğal Kalsın Platformu’na destek verdi.

Edirne Kent Konseyi Söğütlük Doğal Kalsın Platformu tarafından İzzet Arseven Kent Ormanı’nın Millet Bahçesine dönüştürülmemesi için imza kampanyası başlatıldı. Bugün Saraçlar Caddesi’nde başlatılan imza kampanyası, 30 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek ve toplanan imzalar, yetkili kurumlara teslim edilecek. Edirne Kent Konseyi Söğütlük Doğal Kalsın Platformu adına basın açıklaması yapan Ziya Gökerküçük, İzzet Arseven Kent Ormanı’nın yerine Millet Bahçesine yapılmaması gerektiğini, başka bir yere yapılmasına karşı olmadıklarını ifade etti.

"TAŞKIN SAHALARI ÖNEMLİDİR"

Gökerküçük, konuşmasında şunları söyledi:

"Aylardır söylüyoruz ve gerekirse de daha aylarca da söyleyeceğiz. Akıl, bilim, hukuk ve kentlilerin görüşlerine uygun olmayan Söğütlük Millet Bahçesi projesinden vazgeçin. Taşkın sahası olan Söğütlük ve çevresine, Meriç Nehri’nin Karaağaç tarafına Millet Bahçesi olmaz, olamaz. Taşkın sahası doğal bir durumdur ve canlı, cansız varlıkları ile kendine has bir habitattır. O nedenle Söğütlük en önemli yer olmakla birlikte taşkın sahaları önemlidir. Amaç Edirne’de taşkın alanlarını yok etmek ise yetkililer bunu kentlilerle paylaşmalıdır çünkü sonucu oraya doğru gidiyor. Millet bahçeleri ‘halkı doğa ile buluşturan’ yerde olmalı. Yani Edirnelinin doğa ile zaten buluştuğu Söğütlük Ormanı ve taşkın alanı bölgesi, kısaca Meriç kenarları olamaz. Millet bahçeleri ile ilgili bakanlığın web dosyasını incelediğimizde Millet Bahçelerinin aynı zamanda ‘gerektiğinde afet toplanma alanları olarak da kullanılabilen’ olacağını kent içinde olması zaruridir. Kaldı ki Söğütlük ve taşkın sahası zaten adı üzerinde afet bölgesidir. Edirne’mizin en önemli afet riski seldir ve sel bölgesine toplanma alanı da olacak Millet Bahçesini düşünebilirsiniz. Evet, kentimize yeşil alan yapılsın. Bir tane değil, birkaç tane yapılsın. Sanırız herkes merkezi ve yerel iktidardan bunu bekliyor. ‘Nereye yapılabilir?’ sorusunun yanıtı çok açık. Millet Bahçesi nereye olmalıdır? Aslında bunun cevabı net. Kent nüfusuna uzak olan Söğütlük ve taşkın alanına olmamalıdır. Kentin tarihi alanları da maalesef uygun değil çünkü SİT alanı ve kazı yapılamaz ki zaten 25 Kasım Stadı dışında uygun genişlikte alan yoktur. O zaman zorunlu ve gerekli bölge yeni yerleşim bölgesi. Zaten kentin nüfus yoğunluğu bu bölgede ve her gün yeni yeni yapılarla otobana kadar kentimiz uzamıştır. Bu yapılarda yaşayan kentlilerimiz için yeni yeşil alanlara acilen ihtiyaç var."