Ortak açıklamayı okuyan Firdevs Selvili, "Depremzedelerin barınma ihtiyacı gerekçesiyle ne yazık ki bazı yerlerde öğrencilerin eşyaları poşetlenip kapı önüne konarak KYK yurtlarının boşaltılması, her şeyi yapmaya gücü yeten bir iktidarın sosyal tesisler, misafirhaneler, oteller, yazlıklar ve boş duran evler yerine üniversite öğrencilerinin yurtlarından yararlanmak istemesi anlaşılır bir durum değildir" dedi.

Edirne Kent Konseyi çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda sivil toplum örgütü, bugün Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi önünde toplanarak üniversitelerde uzaktan eğitim kararıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Örgütler adına açıklamayı okuyan Firdevs Selvili, şunları söyledi:

"ONLİNE EĞİTİM AÇTIĞI GEDİKLER HEPİMİZİN DENEYİMLEDİĞİ SORUNLAR OLMUŞTUR"

"Umuyoruz ki hem bölgenin hem ülkemizin yaraları en kısa zamanda sarılır ve sorumlular cezalandırılır. Bu konuda tüm yetkililerin üstüne düşeni yapmalarını bekliyoruz. En çok ihtiyacımız olduğu dönemde üniversitelerin eğitim öğretime online devam etmesi son derece yanlış bir karardır ve hiç vakit kaybedilmeden bu karardan vazgeçilmelidir. Pandemi döneminde edinilen tecrübe göstermiştir ki, online eğitim hem şekil hem de esas açısından büyük tahribatlara yok açmıştır. Gerek olanaklar ve olanaksızlıklar gerekse öğrencilerin motivasyonu ve donanımı göz önünde bulundurulduğunda ne kadar olumsuz sonuçlar olduğu görülmüştür. Depremzedelerin barınma ihtiyacı gerekçesiyle ne yazık ki bazı yerlerde öğrencilerin eşyaları poşetlenip kapı önüne konarak KYK yurtlarının boşaltılması her şeyi yapmaya gücü yeten bir iktidarın sosyal tesisler, misafirhaneler, oteller, yazlıklar ve boş duran evler yerine üniversite öğrencilerinin yurtlarından yararlanmak istemesi anlaşılır bir durum değildir. Sadece barınma ihtiyacı nedeniyle üniversiteler online olamaz. Devlet kurumları, kamu yöneticileri bu sorunu çok daha gerçekçi bir çözümle ortadan kaldırabilir. Ancak yüz yüze eğitim öğretim olmadan donanımlı ve nitelikli öğrenci yetiştirmek mümkün değildir. Özellikle uygulama gerektiren atölye ve laboratuvar önceleyen alanlarda online eğitimin açtığı gedikler hepimizin deneyimlediği sorunlar olmuştur."