Edirne'de sağanak nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı. D-100 suyla kaplandı, suyun akışı için refuj kırıldı. Oğulpaşa deresi taşarken, Tunca Nehri'nin alarm seviyesi turuncuya yükseldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından Edirne'de gece yarısı başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Son 24 saatte metrekareye 47 kilogram yağışın düştüğü kentte, cadde ve sokaklar suyla doldu. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. İstasyon Caddesi üzerinde su baskını yaşanan evlerde, yurttaşlar mahsur kaldı. Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkanlar ise cadde ve sokaklardaki suyun çekilmesini bekledi. Suyla dolan ana arterlerde trafik tek şeritten sağlandı. DHA'nın aktardığı habere göre, Edirne Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklardan suyu tahliye etmeye çalışırken, otogar girişi de suyla dolunca araçlar, alternatif yollara yönlendirildi. Kentte bazı tarım arazileri, sular altında kaldı. Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri arttı.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji yetkilileri, yağışın Perşembe gününe kadar etkili şekilde süreceğini, Perşembe gününden itibaren Balkanlar üzerinden kar yağışı geleceğini bildirdi. Yetkililer, yurttaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

EDİRNE D-100 SUYLA KAPLANDI

D-100 Karayolu'nun Edirne girişi suyla dolunca, trafik ekipleri, ulaşımı tek şeride indirdi. Suyun akışını sağlamak için de refüjün bir kısmı kırılarak, kaldırıldı.

OĞULPAŞA DERESİ TAŞTI

Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa köyünden geçen köyle aynı adı taşıyan dere taştı. Köyün içi sularla kaplanırken, dere kıyısında evleri bulunan köylülerin evlerinden ayrılıp, yakınlarının yanına gittiği belirtildi. AFAD, Devlet Su İşleri (DSİ) ve İl Özel İdare ekipleri iş makineleri ile Oğulpaşa Deresi'nde suyun akışını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan kent merkezinde de su baskınları nedeniyle bazı cadde ve sokaklar araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

TUNCA NEHRİ'NİN ALARM SEVİYESİ TURUNCUYA YÜKSELTİLDİ

Sağanak yağışın etkili olduğu Edirne'de, Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri de artıyor. Tunca Nehri'nin debisi 3 günde 12 metreküp/saniyeden 145 metreküp/saniyeye yükselirken, alarm seviyesi ‘sarı’dan ‘turuncu’ya yükseltildi. Meriç Nehri'nin debisi ise 2 günde 6 kat artarak 50 metreküp/saniyeden 353 metreküp/saniyeye yükseldi.