Edirne’de evcil hayvanların aşı ücretine zam yapıldı. Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"YÜZDE 38 ARTIŞ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

"Tarifelerimiz üzerinde güncellemeler yapıldı. 2023 tarifelerimiz açıklandı. Çok zor durumda kalıyoruz. Hem hayvanseverleri, sahiplerini düşünerek fiyat belirlemek hem de klinisyen veteriner hekimleri arkadaşlarımızın hayat standartlarını belirlemek adına tarife belirlemek zorunda kalıyoruz. Biz bu konuda derin bir çalışma yaptık. Komisyonlar kurduk. Bu komisyonlarda belirlenen fiyatlar üzerinden bir çalışma yapmak durumdaydık. Burada yüzde 38 artış olduğunu görüyoruz. Bizim hesaplamalarımız biraz daha karışık, belli çarpanlarımız var. Bu çarpanlar üzerinden merkez konseyin belirlediği fiyatlar üzerinden bir rakam belirlemeye çalışıyoruz.

"MİKROÇİP OLAYINDAN SONRA ÇOK CİDDİ ARTIŞ OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Biz daha insaflı davranmaya çalıştık. Mümkün olduğunca minimum tutmaya çalıştık fiyatlarımızı. Daha sonra yine o şekilde yapmaya devam edeceğiz. Maalesef aşı fiyatları, bizim aldığımız aşı fiyatları da çok arttı. Biz bunu öngöremiyoruz. Burada firmalara da seslenmek istiyorum; mümkün olduğunca fırsatçılığa gitmemeleri gerekiyor çünkü mikroçip olayından sonra çok ciddi artış olduğunu gördük biz aşı fiyatlarında. Bunu da tabi ki ilgili yerlere ilettik. Çalışmanın yapılmasını talep ettik. 250 liraydı, aşı uygulama ücretlerimiz şu anda 400 lira oldu. Kuduz aşısı daha aşağıda. Biz tabi ki alt sınırları belirliyoruz çünkü arkadaşlarımızın girdi maliyetleri daha arttığı zaman daha üzerine çalışmalarına olanak sağlıyor bu sistem ama minimum belirlenecek fiyatlar kuduz aşısı 300, karma aşıları da 400 lira olarak belirledik.

"ÖZLÜK HAKLARININ TAM ANLAMIYLA SAĞLANMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

Yerel yönetimlere de seslenmek istiyoruz. Yerel yönetimlerde özellikle hayvan barınaklarında çalışan veteriner hekim arkadaşlarımızın maalesef özlük haklarının tam anlamıyla sağlanmadığını görüyoruz. Bu konuyla da ilgili çalışmalarımız var. Hem merkez konsey hem de odamız nezdinde çalışmalar yapıyoruz. Veteriner hekimlerin sözleşmeli kadroyla çalıştıkları, özlük haklarının net olarak ödenmediğini görüyoruz. Yerel yönetimlerle de oradaki çalışan arkadaşlarımızla temas halindeyiz. Elimizden geleni sonuna kadar yapmaya da devam edeceğiz."