Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, şoför esnafının zor günlerden geçtiğini belirterek, "Esnafımızın durumu çok zor. En son Esnaf Kefaletler’e kredi olayı oldu. Kolay alıyoruz kredileri ama para kazanamadığımız zaman ödemekte zorluk çekiyoruz. Birçok yerde toplu ulaşım kenara çekti. Para kazanamadı, bu işi yürütemediklerinden dolayı kenarda tutuyorlar araçlarını. Bir an önce devletimizden gerekli destekleri bekliyoruz” dedi.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, şoför esnafının yaşadığı sorunlarla ilgili açıklama yaptı. Şahin, şunları söyledi:

"MERKEZİ HÜKÜMETTEN BEKLENTİLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

"Toplu ulaşımın para kazanması için, insanları tekrar toplu ulaşıma döndürmek için herkesin mücadeleleri var. Ama giderler artığı için tabi akaryakıt sabitlenmiş gibi gözüküyor ama akaryakıt sadece bizim gider kalemimiz değil. Diğer giderler de çok artından dolayı bu konuda devletimizden özellikle toplu ulaşımla ilgili desteklerin bir an önce güncellenmesinden yana taleplerimiz var. İnşallah önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanımızın da bizleri toplayıp müjdeler vereceği ile ilgili bilgiler aldık. Taksici arkadaşlarımızın da beklentileri var. ÖTV’siz araç, gider kalemleri ile ilgili sıkıntıları var. Her zam aldıklarında taksimetre ayarlarıyla ilgili rakamlar var. Bunların daha aşağı çekilmesi ve esnafın BAĞKUR, sigorta gibi ödedikleri vergilerin biraz daha indirimli olması taleplerimiz var. Merkezi hükümetten beklentilerimiz devam ediyor.

"DEVLETİMİZDEN GEREKLİ DESTEKLERİ BEKLİYORUZ"

Kamyon ve kamyonetlerle ilgili bir sonuç çıktı. K belgeleri ve aldıkları belgelerle ilgili yüzde 75 oranında bir indirim oldu. Kamyoncu esnafını bir nebze olsun rahatlatacak bir karar bu. İnşallah bu kararların hem toplu ulaşımda hem taksi esnafında gider kalemlerini rahatlatacak, devletin süspanse edecek kararlar almasını bekliyoruz. Buradan Cumhurbaşkanımıza ve gerekli bakanlıklara her zaman federasyon kanalıyla dilekçelerimizi iletiyoruz. En kısa sürede sonuç alacağımızı düşünüyorum. Esnafımızın durumu çok zor. En son Esnaf Kefaletler’e kredi olayı oldu. Kolay alıyoruz kredileri ama para kazanamadığımız zaman ödemekte zorluk çekiyoruz. Toplu ulaşımda, ‘eski araba var’ diye gündem oluyor ama diğer illeri de araştırmanızı öneriyorum. Birçok yerde toplu ulaşım kenara çekti. Para kazanamadı, bu iş yürütemediklerinden dolayı kenarda tutuyorlar araçlarını. Bizim ETUS’taki mal sahiplerimiz tüm özveri ile işlerine devam etmeye çalışıyorlar. Bir an önce devletimizden gerekli destekleri bekliyoruz."