Edirne Pazarcılar, Seyyar Satıcılar ve Manavlar Odası Başkanı Şeref Hasır, bugün yaptığı açıklamada pazarcı esnafına yüksek elektrik faturası geldiğini, esnaf olarak faturayı ödemekte zorlandıklarını söyledi. Hasır, vakıf kiralarına da ciddi oranda zam yapıldığını belirtti.

"GEÇEN SENEYE GÖRE EN AZ 3 KATI BİR ARTIŞ VAR"

Şeref Hasır şunları söyledi:

"Bize gelen elektrik faturaları çok yüklü geliyor. Aylık 30-40 bin lira arasında pazarımıza fatura geliyor. Biz de bundan çok şikayetçiyiz. Zaten esnafımızın durumu pek iyi değil, bu gelen faturalar da aşırı derecede yüksek. Buna da bir çare düşünmelerini devlet büyüklerinden istiyoruz. Öderken çok zorlanıyoruz. Evlerindeki elektrik faturalarını ödeyemiyoruz ama pazar elektriğini ödemek zorundayız ve pazara çok yüksek elektrik faturası geliyor. Gelirimiz aidatlarımız. Aidatlarla ödemeye çalışıyoruz. Geçen seneye göre en az 3 katı bir artış var elektrik faturalarında.

"KİRALAR DÜŞERSE BÜTÜN ESNAFIMIZ MUTLU OLUR"

Alipaşa, Bedesten ve Arasta çarşılarında bulunan esnaf arkadaşlarımızın kiralarına yaklaşık yüzde 75 oranında zam yapıldı. Bu yüzden bütün esnaflarımızın şikayeti var. Esnaflarımızın işleri zaten bozuk gidiyor. Bir de kiranın artmasıyla esnafımıza büyük bir yük binmiştir. Devletimizin, Vakıflar Müdürlüğümüzün bu işe çare bulmasını devlet büyüklerimizden rica ediyoruz. Eğer kiralar düşerse bütün esnafımız mutlu olur."