Bir süre önce kurulan Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 29 Ekim Özel Gösterisi ile perdelerini açıyor.

Edirne’de uzun süredir heyecanla beklenen Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ilk oyunu ile izleyicileriyle buluşuyor. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda hizmet verecek olan Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 29 Ekim Özel Gösterisi ile perdelerini açacak.

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Nazım Hikmet’in yazdığı, Hüseyin Erdoğan’ın uyarladığı ve yönettiği “Kuvayi Milliye Destanı” nın ücretsiz gösterimi ile tiyatroseverlerle buluşacağını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirne halkını 29 Ekim Cumartesi günü Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’na davet etti.

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu Edirne’ye kazandırmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’ye Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı gibi bir çok amaçlı bir binayı  kazandırmak ve Edirnelileri burada kültür ve sanatla buluşturabilmek en büyük hayalimdi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı ile Edirne’mizin çok önemli bir ihtiyacını karşılamış olduk. Ve hemen ardından Edirnelilerin heyecanla beklediği Şehir Tiyatrosu’nu kurmak adına çalışmalara başladık. Deneyimli, çalışkan ve heyecanlı bir oyuncu kadrosu kurduk. Şehir Tiyatrosu Sevgili Hüseyin Erdoğan hocamızın yönetiminde ilk oyunu ile Edirneliler ile buluşacak.  Nazım Hikmet’in yazdığı, 'Kuvayi Milliye Destanı' ile perdelerini açacak olan Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ücretsiz gösterimine tüm halkımızı bekliyorum” dedi.