Balıkesir’in Balya ilçesinde Eczacıbaşı Esan Madencilik’te 4 Aralık Madenciler Günü’nde işten atılan 243 işçinin direnişi sürüyor. İşçiler dün yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. İşçiler taş devri koşullarında çalıştıklarını anlattı.

Öte yandan işverenin, işten atılan ve direnişe başlayan işçilerin elektriklerini kestiği de açıklandı.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'nın sosyal hesabından yapılan açıklamada "Eczacıbaş/Esan Madencilik barakalardaki elektriği kesti! Halen çalışan işçilerin de kullandığı bizim de nöbetimizi sürdürmek için ısındığımız barakalardaki elektriği kestiler. Soğuktan donmamızı isteyenlere cevabımız; “nice insanlar hakkını ararken öldü bu ülkede biz de donalım” denildi.

Sendikanın paylaştığı videoda konuşan işçi tepkisini "Soğuktan donun diyorsunuz. Soğuktan donalım, nice insanlar bu ülkede öldü haklarını aramak için biz de ölelim. Sıkıntı yok. Bu ülke evlatları çok, bizim gibiler çıkacak, hakkını arayanlar çıkacak. Yeter. Koca Esan şirketi küçük hareketleri yapıyor. Ayıp" diyerek dile getirdi.

İşçiler haksızlık ve hukuksuzluklara karşı mücadelenin sürdürüleceğini belirterek önceki gün emek dostu çevrelere de dayanışma çağrısı yapmıştı. O Çağrı şöyleydi:

Sanat ve Kültür Camiasına Çağrı

Resim

Sevgili sanat insanları, tiyatrocular, film yazarları, senaristler, oyuncular, gazeteciler, Türkiye’nin sanat ve kültür üreticileri, Eczacıbaşı 243 arkadaşımızın ceplerinden çalınanlarla sizi finanse ediyor.

Sevgili sanat, kültür, basın camiası sizden ricamız Eczacıbaşı’nı sıkıştırın, madencilerin tarafında durun, onların seslerini yaygınlaştırın. Eczacıbaşı’nın ikiyüzlü davranmaması gerektiğini haykırın.

Bir destek tweeti atın. Eczacıbaşı yöneticilerini arayın bu durumu sorun. Vaktiniz olursa maden önüne gelin sıcak çayımızdan için.

Sevgi ve saygılar…