Gensenta satın almasıyla sağlık alanında önemli bir yatırım yaptıklarını belirten Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Bu satınalma ile ilaç ve biyobenzer ilaçların üretimi, ilaç hammaddesi üretimi ve sağlık alanında ihracat yetkinliklerini portföyümüze katarak, yerli üretimin gücü ile büyümeye devam ediyoruz" dedi.

Amgen ise Gensenta'nın satışına yönelik stratejik kararın ardından Türkiye'deki faaliyetlerini sürdüreceğini ve hastalara hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

ÜRETİCİ VE İHRACATÇI

Gensenta, ilaç sektöründe Türkiye'nin en köklü şirketleri arasında. 1923'te laboratuvar olarak faaliyete başlayan, 1957'den itibaren Mustafa Nevzat İlaç olarak sektörde birçok ilki gerçekleştiren şirket, 2012'de ABD'li Amgen tarafından satın alındı. Şirketin ismi, 2020'de Gensenta olarak değişti.

Farklı ülkelere ihracat yapan Gensenta, geçtiğimiz yıllarda sektörde iki kez ihracat şampiyonu oldu. Şirket, 2021'de gelirlerinin yüzde 47'sini ihracat ile gerçekleştirdi. Gensenta Hammadde Üretim Tesisleri'nde, penisilin grubu, Etodolak ve diğer ilaç etken maddeleri üretiliyor.