Karar öncesi 1,01 olan euro/dolar paritesi kararın ardından 1,02'ye çıktı. Euro ise TL euro karşısında yüzde 1 değer kazanarak 18,18 TL seviyesine yükseldi. Kur daha sonra 18,04 seviyesine kadar çekildi.

ECB daha önce politika faizini temmuzda 0,25 puan artırmayı, eylülde tekrar daha büyük oranda artırıma gitmeyi planladığına ilişkin yönlendirme yapmıştı. ECB Başkanı Christine Lagarde, 0,25 puanın ötesinde faiz artırımın açık kapı bırakan ifadeler kullanmıştı.

ECB Başkanı Christine Lagarde, faiz kararı sonrası ekonomi faaliyetlerinin yavaşladığını ve enflasyonun bir süre daha yüksek kalacağını söyledi. Lagarde, "Daha yüksek enflasyonun beklentileri tehdit ettiğini görürsek, teşvikleri daha hızlı bir şekilde geri çekeriz" dedi.

Euro'nun dolar karşısında 20 yılın en düşük seviyesini görmesi de enflasyon baskılarını artırarak ECB'nin kararını zorlaştırıyor ve büyümeye zarar verecek olsa bile daha büyük faiz artırımına gitme ihtimalini yükseltiyor. 1 euro önceki hafta 1 doların altını görmüş, parite 0,99'a kadar gerilemişti.