Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere iki büyük Türk bestecisinin ölüm yıl dönümü sebebiyle ‘Ustaları Anma’ konseri adı verildi. İlk kuşak bestecilerden ve Türk beşlerinden biri olan, besteciliği kadar eğitimciliği ve halk müziği araştırmalarıyla da bilinen Ahmed Adnan Saygun ve Saygun’un öğrencisi, eğitmen ve müzik yayıncısı Muammer Sun kendi besteleri ile anıldı.

Türkiye’nin en önemli orkestra şeflerinden Rengim Gökmen’in yönettiği konserde Senfoni Orkestrası, konuk solistler, keman sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun ve soprano Burcu Hancı’ya eşlik etti. Gecede J. Brahms’ın ‘Keman Konçertosu’, Muammer Sun’un ‘Altı Türkü’ adlı eseri ve Ahmed Adnan Saygun’un ‘Ayın Raksı’ icra edildi. Büyük beğeniyle dinlenen konser, alkışlarla son buldu.

EBB Senfoni Orkestrası gelecek hafta Denizli’ye konuk olacak. Orhun Orhon’un orkestra şefliğini üstlendiği, flüt sanatçısı Beste Keleş’in konuk solist olacağı ‘Yeni Bir Yıl’ adlı özel konser, 12 Ocak Perşembe günü Denizlili müzikseverlerle buluşacak.