Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Şehir Tiyatroları, Haldun Taner’in eserlerinden uyarlanan ‘Yaşasın Demokrasi’ adlı müzikli oyunun İstanbul prömiyerini, İstanbul Tiyatro Festivali’nde yaptı. 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) bu yıl 26’ncısını, 25 Ekim ile 26 Kasım tarihleri arasında düzenlediği İstanbul Tiyatro Festivali’nin konuklarından olan EBB Şehir Tiyatroları ‘Yaşasın Demokrasi’ oyununu, 20 Kasım Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde festival izleyicileri ile buluşturdu.

Haldun Taner’in eşi Demet Taner’in de izleyiciler arasında olduğu oyun, Ali Eyidoğan tarafından usta yazarın oyunları, öyküleri ve gazete yazılarından derlenerek sahneye uyarlandı. “Demokrasimizin, artık ergenliğe girdiği bu çağdaki izdüşümüne odaklanalım. Az gittik, uz gittik, bir de döndük baktık ki; olduğumuz yerdeyiz. Ne diyelim? Ne denebilir? Yaşasın Demokrasi” sözleri ile tanıtılan oyunun müziklerini Ali Eyidoğan üstlenirken, koreografisini Filiz Sızanlı, dekor tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını Ali Rıza Tekin yaptı. Sahnede ise Şehir Tiyatroları oyuncuları; Çiğdem Altuğ, Umut Bazlama, Gamze Demirer, Nagihan Orhan, Serhat Onbul, Alp Sunaoğlu ve piyanist Başak Karakaş performans gösterdi.