Düzce’de bu sabah yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Düzce’de yaşayan insanlar dışarıda sabahladı. Depremin merkez üssü olan Gölyaka ilçesinde çok sayıda apartman sarsıntıdan etkilenirken Düzce Adliyesi ve Gölyaka Devlet Hastanesi’nde çatlaklar, hasarlar oluştu.

Depremden Düzce’de yaşayan göçmenler de etkilendi. Suriye, Afganistan, Pakistan asıllı birçok göçmen, depremin ilk saatlerinden itibaren Düzce kent meydanına geldi. Sabahı meydanda evlerinden getirdikleri battaniye ve yorganlarla karşılayan göçmenler, evlerinin depreme dayanıklı olmadığını belirtti.

Göçmenler, deprem sürecinde neler yaşadıklarını ANKA Haber Ajansı’na anlatırken, “Deprem olduktan sonra herkes evinden kaçıp meydana geldi. Evimiz Çekiçköprü’de, herkes çok korktu. Allaha şükür hasar çok değil, az” dedi.

Başka bir mülteci deprem sebebiyle evlerinde yaşanan hasara ilişkin şunları söyledi:

“Bizde çok vardı. Merkezde oturuyoruz onun için bizim evde de hasar bıraktı. Hepimiz onun için dışarda. Saat 4’ten beri buradayız ama eve de gitmek yasak. Devlet izin versin ondan sonra eve gideriz. Onlar (yetkililer) gitsin eve baksın ondan sonra bize haber versin çünkü biz de burada mecbur oturuyoruz. Bize de zor. Evde de çok sıkıntı var, onun için korkuyoruz.”