Listenin ilk beş sırasında dört Asya-Pasifik kenti var. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin de olduğu Amerika kıtasından hiçbir şehir ilk 10'da yer almadı. Raporun yazarlarına göre Amerika, aşırı zenginler için "nispeten ucuz" olarak konumlandırıldı.

EN PAHALI 10 ŞEHİR

Shanghai
Julius Baer'in Küresel Zenginlik ve Yaşam Tarzı Raporu'na göre, Shanghai zengin olmak için dünyanın en pahalı yeri olarak adlandırılıyor. Çin'in mega kenti 20 lüks üründen 16'sında büyük fiyat artışları kaydetmesiyle 2 yıl üst üste zirvedeki yerini korudu.

Londra
Londra, ilk beşteki tek Avrupa şehri. İngiltere'nin başkenti, artan konut ve konaklama fiyatlarındaki artışın etkisiyle bu yıl geçtiğimiz yıla göre altı sıra yükseldi.

Taipei
Tayvan'ın başkenti, 2022 anketine göre zenginler için en pahalı üçüncü şehir oldu. Taipei, 2021 tarihli aynı raporda beşinci sırada yer alıyordu.

Hong Kong
Geçtiğimiz yıl, üçüncü sırada yer alan Hong Kong, 2022 yılında bir sıra gerileyerek dördüncü oldu. Zengin bir birey olarak yaşamak için en pahalı yer listesinde Hong Kong 2020 yılında ilk sırada yer alıyordu.

Singapur
İsviçreli bankanın 2022 sıralamasına göre Singapur, beşinci sırada yer alıyor. Singapur, geçtiğimiz sene listenin dokuzuncu sırasında bulunuyordu.

Monaco
Monaco, 2022 anketine göre zenginler için en pahalı asltıncı şehir oldu. Şehir 2021 tarihli aynı raporda dördüncü sırada yer alıyordu.

Zürih
Geçtiğimiz sene altıncı sırada olan Zürih bir sıra gerileyerek yedinci sıraya geldi.

Tokyo
Tokyo, büyük ölçüde Japon yenindeki para biriminin değer kaybetmesiyle, en pahalı ikinci şehirden sekizinci şehir konumuna geriledi.

Sidney
2021 yılında en pahalı ilk 10 şehir arasında kendisine yer bulamayan Sidney, bu sene listenin dokuzuncu sırasında yer aldı.

Paris
Geçtiğimiz yıl yedinci sırada yer alan Paris, 2022 yılında üç sıra gerileyerek 10'uncu oldu.