Fiba Holding'e bağlı POLYAK madeninde işten atılan Erdoğan Çapaklı, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü işsiz kutlamak zorunda kaldı. Çapaklı, İzmir Kınık'taki madenin önünde işe geri alınmak için nöbet tutuyor. Bağımsız Maden İş’te örgütlenen 2 çocuk babası Çapaklı, şunları söyledi:

“Ekmeğimden ayrı tutulmam onlara (ailesine) zarar veriyor. Onları ekonomik olarak çökertiyor. Kesinlikle POLYAK yönetiminin müzakere zeminini hazırlamasını istiyorum. Diyalog yolumuz açık. Burada yapacağımız bütün fiili eylemler hem POLYAK yönetimine hem de bizlere zarar verecektir. Haklıyız, haklı olduğumuz için de zarar görmüyoruz, ama burada POLYAK yönetimi zarar görüyor. Bizler de rahatsız oluyoruz, bölge halkı da rahatsız oluyor. Bu rahatsızlığın bir an önce bitirilmesini istiyoruz.

İşçi olarak benim işyerindeki disiplin kurallarına aykırı davranışım kesinlikle yok.4 yıl boyunca herhangi bir hukuksuz işlemim asla ve asla yok. Burada yapılan fiili işlem kesinlikle Anayasa ve işçi kanunlarına aykırı davranıştır. Benim arkamdan 4 tane tutanak tutup, bunu hiçbir şekilde disiplin kurulları çerçevesine almadan, fiili olarak işçiden savunma almadan, kendi kafalarına göre, hiçbir şekilde bildirim yapmadan işçiye bunu yapmışlardır. Bu hukuksuzluğu göstermektedir.”

Çapaklı, hakkında tutulan tutanaklara itiraz ederken, “Ben işlerimi kesinlikle işyerinin koyduğu kurallar çerçevesinde ilerlettim. Buna kesinlikle kimse itiraz edemez. 4 yıl boyunca herhangi bir hukuksuz işlemim yoktur” dedi.

FİBA Holding Yönetimi Kurulu Başkanı Murat Özyeğin’e seslenen Çapaklı, “Bizler burada müzakere süreçlerimizi devam ettirirken, işçilere ve emekçilere haksız, hukuksuz yere atan POLYAK yönetiminin geri adım atmasını ve müzakere süreçlerinin devam ettirmesini istiyoruz. Başka diyecek bir şey bulamıyorum” diye konuştu.