Dubai'de dar gelirliler için geliştirilen proje için 10 süpermarkete yerleştirilen otomatlardan sandviç, pide ya da ekmek ücret ödemeden alınabilecek.

Otomatlarda bulunan kredi kartı okuyucusu ise bağış yapılmasına olanak tanıyor.

Euronews'te yer alan habere göre Dubai Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum tarafından kurulan bir vakıf üzerinden hayata geçirilen proje çerçevesinde dar gelirli ailelere ve işçilere destek sağlanması hedefleniyor.

BM Dünya Göç Raporu’na göre petrol zengini Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) yaklaşık 10 milyonluk nüfusunun yüzde 90’ını çoğunluğu Hindistan, Bangladeş ve Pakistan’dan olmak üzere Asya ve Afrika’dan gelen yabancı işçiler oluşturuyor.

Dubai İstatistik Merkezi’nden alınan son verilere göre gıda fiyat endeksi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 8,75 oranında artarken ulaşım maliyetleri ise yüzde 38 yükseldi.

Aynı ay sosyal yardımların iki katına çıkarılacağı duyurulurken bu yardımın aylık gelirleri 25 bin dirhemin (6 bin 800 dolar) altında olan haneleri kapsayacağı belirtildi.

‘Dezavantajlı haneler’ olarak görülen bu kesim Emirlik’te az sayıda haneyi kapsıyor. Ayrıca yardımın yabancıları kapsamaması kişi sayısının daha da düşmesine neden oluyor.

BAE’nin ticari başkenti olarak kabul edilen Dubai’de 68 binden fazla milyoner ve 13 milyarder olduğu belirtiliyor.