MA’nın haberine göre,  Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, üniversite rektörlüğü tarafından binası değiştirilmek istenen hukuk fakültesinin eski yerinde kalmasını isteyerek, kendilerine danışılmadan yapılan bu yer değişikliğini protesto etti. Öğrenciler, “Dicle hukuk taşınmak istemiyor” sloganıyla protesto gerçekleştirdiler.

 ‘FAKÜLTEMİZİ TERK ETMEYECEĞİZ’

 Fakültenin taşınacağı yerin yetersiz olduğunu ve eğitim fakültesi olduğunu ifade eden hukuk fakültesi öğrencileri, “Sınıfların büyüklüğü hiçbir şekilde öğrenci kontenjanına uygun değildir. 280-300 kişiyi 100 kişilik düz sınıflara yığmaya çalışmanın kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Henüz tamamlanmayan sınıflar ve konferans salonunun ne zaman hazır olacağına dair sorularımıza bütçe olunca cevabının verilmesini ve kantini ihaleye çıkmayan bir fakülteyi reddediyoruz. Farklı bölümlerin aynı binada birleştirilmesiyle yetersiz olan koşullar daha da netleşmiştir. Dicle üniversitesi hukuk fakültesi öğrencileri olarak 40 yıllık kültürümüzü yaratılan ekolü bize danışmadan yok etmeye çalışmalarını kabul etmiyoruz. Bu karardan geri adım atılana kadar biz kararlılığımızı sürdüreceğiz. Fakültemizi terk etmeyeceğiz” diye belirtti.

 Alkış ve ıslıklar eşliğinde devam eden protestonun hafta içi her gün 12.00-12.30 saatleri arasında devam edeceğini duyurdular.