Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınına yönelik gelişmelere ve aşılanmaya dair açıklamalarda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Covid-19 konusunda uzman yöneticilerinden Maria van Kerkhove, koronavirüs salgınının seyri ve mutasyonlarla ilgili açıklama yaparken DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise ülkelerin aşılanmaya yönelik tutumlarına dair çağrıda bulundu.

"AŞILARI COVAX'A BAĞIŞLAMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Ghebreyesus, zengin ülkelere yoksul ülkelere için 'aşı' çağrısı yaptı. Ghebreyesus, düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 salgınının, ikinci yılında daha ölümcül olabileceği uyarısı yaptı. Ghebreyesus, "Bazı ülkelerin neden çocuk ve gençlerini aşılamak istediklerini anlıyorum. Ama şu anda onları yeniden düşünmeye ve bunun yerine aşıları COVAX'a bağışlamaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ"

Öte yandan van Kerkhove, ise gelecekte salgının mutasyona uğramış yeni türlerinin tespit edileceğini açıkladı. van Kerkhove, “Mutasyona uğramış virüslerle karşılaşmamız olası. Fakat şimdi ne yapacağımızı biliyoruz” dedi.

"YETKİLİLER BU SÜRECİ YAKINDAN TAKİP ETMELİ"

Ayrıca DSÖ’nün önde gelen üst düzey yöneticilerinden Mike Ryan da Cenevre’de bir açıklama yaptı. Ryan, ABD’de aşılanmış kişilerin maske takma zorunluluğunun kaldırılması ile ilgili, “Bir ülkenin maske zorunluluğunu kaldırması dikkatlice izlenmeli. Yetkililer bu süreci yakından takip etmeli” dedi.