Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine taşra teşkilatında çalışacak 50 bekçi alımı yapılacağı açıklandı. DSİ bekçi alımı detayları Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile belli oldu. Peki DSİ bekçi alımı şartları neler? Devlet Su İşleri DSİ başvuru tarihleri ne zaman, başvuru nasıl ve nereden yapılır? İşte konuya ilişkin detaylar...

DSİ BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DSİ  bekçi alımı 25 - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacak. 

İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Genel Müdürlüğümüze bildirilecektir. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 9 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayının dört katı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

Noter huzurundaki kura çekimi; 09.08.2022 tarihinde saat 10:00 da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılacaktır.