Eski eşi İbrahim Kutluer’den şiddet görürken kendini savunduğu için yargılanan Dr. Filiz Yıldırım’ın Sincan Adliyesi’nde görülen duruşması 10 Kasım 2021 tarihine ertelendi.

Eski eşi İbrahim Kutluer’in ceza alması talebiyle üç yıldır hukuk mücadelesini sürdüren Dr. Filiz Yıldırım mahkeme çıkışında yaptığı konuşmada kendisiyle dayanışmak için gelen ATO Kadın Hekimlik Komisyonu üyelerine teşekkür etti. Dr. Yıldırım o gün savunmayı yapmasaydım hayatta olmazdım diyerek adaletten adalet beklediğini söyledi.

ATO Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu üyesi Dr. Benan Koyuncu da “Erkek adaleti bugün bir kez daha gördük. 10 Kasım’da yapılacak duruşmada kadınlar olarak daha güçlü bulunacağız ve Dr. Filiz Yıldırım’la dayanışmamızı devam ettireceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Dr. Filiz Yıldırım’ın eski eşi İbrahim Kutluer hakkında Ankara Batı 7. Asliye Ceza Mahkemesinin eşine şiddette bulunmaktan, eşine hakaret etmekten, eşine karşı silahlı tehdit suçlarından kamu davası açtı. Ankara Batı 7. Asliye Ceza Mahkemesi hakaret ve silahlı tehdit suçundan beraat kararı, kasten yaralama suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Dr. Filiz Yıldırım’ın şiddete maruz kalırken tamamen meşru savunma ve canını kurtarmak için saldırganın kolunu ısırması haksız tahrik sayıldı. 1/6 oranında indirim yapılarak 1 yıl 4 ay 6 günlük cezası, 1 yıl 1 ay 15 güne indirildi.

“Sanığın kişilik özellikleri” de gerekçe gösterilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve herhangi bir yükümlülük altına alınmaksızın 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. Dr. Filiz Yıldırım’ın avukatı beraat kararı verilen hakaret ve tehdit suçlarından Ankara Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf talep etmiş, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karara da Ankara Batı Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz etti.

Dr. Filiz Yıldırım’ın olay esnasında eşinin kolunu canını kurtarmak için ısırdığı, yasal savunma (meşru müdafa) altında bu fiili işlediğinden dolayı ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilmesi amacıyla açılan dava da Ankara Batı 7. Asliye Ceza Mahkemesine verildi.