Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gezi Parkı protestolarına katılan vatandaşlar için söylediği "sürtük" lafına yönelik tepkiler sürerken; Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Erdoğan'ın üslubuna  Hz. Mevlana'nın "Destide ne varsa dışarı o taşar" sözüne atıfta bulunduğu bir yanıt verdi. Uysal, ayrıca Erdoğan ve kimi bakanlarının çirkin bir dil kullanarak "fahiş zamlar, enflasyon, yolsuzluk ve usulsüzlükleri" kapatmaya çalıştıklarını ifade etti.

"ONTOLOJİ VE EPİSTEMOLOJİDEN Mİ BAHSEDECEKTİ?"

Erdoğan dün yaptığı açıklamada Gezi protestolarına katılanlar için "sürtük ve çürük" gibi tabirler kullanmıştı.  

Gültekin Uysal sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın üslubunun "doğal" olduğunu ima ederek "Hz. Mevlana, ‘Destide ne varsa dışarı o taşar’ demiş! Henüz yeterince güya ‘muhafazakar/demokrat’ zihniyeti idrak edemeyenlerin anlamaları için aslında Sn. Erdoğan, ‘sürtük’ gibi kendince veciz beyanlarla fırsat veriyor. Sn. Erdoğan, ontoloji, epistemolojiden mi bahsedecekti!" dedi.

"GÜNDEMİ PERDELEME GİRİŞİMİ"

Uysal ayrıca kamuouyu ve muhalefetin Erdoğan ve kimi bakanlarının provokatif ve çirkin bir dil/üslup kullanarak gerçek gündemi perdeldiklerini öne sürdü.

Gültekin Uysal, Erdoğan'ın "Dolmabahçe yalanına" sarıldığını belirterek Dolmabahçe İmamı Fuat Yıldırım'ın şahitliğini tekrar hatırlattı.