HABER MERKEZİ

Dortmund’un Eving ilçesinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Selimiye Camii'ndeki olay sabaha karşı 04.32’de yaşandı. Güvenlik kamerası kayıtlarına da yansıyan olayda, kimliği henüz açıklanmayan bir kişinin caminin kapısına gelerek domuz başı astı ve ardından kendi fotoğrafını çekti. Eving İlçe Belediye Başkanı Oliver Stens ve Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Milletvekili Volkan Baran olayın hemen ardından Selimiye Camii’ne gelerek, olay hakkında bilgi aldı.

MİLLETVEKİLİ VOLKAN BARAN OLAYI ANLATTI

#dokuz8HABER’e olay hakkında bilgi veren SPD’li Milletvekili Volkan Baran, saldırganın elinde poşetle bir domuz başı getirdiğini ve avlunun giriş kapısına astığını söyledi. Saldırganın domuz kafasını astıktan sonra önünde durup selfie çektiğini de aktaran Volkan Baran, “Sonra elini kolunu sallaya sallaya gidiyor. Kamera kayıtlarında gördüğümüz o. Polis ve istihbarat olayla ilgili soruşturma başlattı. Maalesef bu yaşlarını olay Almanya’da bir istisna değil” diye konuştu.

volkan baran

“IRKÇI VE İĞRENÇ BİR SALDIRI”

Eving Selimiye Camii sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, söz konusu saldırının “ırkçı ve iğrenç” olduğu dile getirildi. Açıklamada, “Bu iğrenç ve tiksindirici hareket yönetim kurulumuzca en güçlü şekilde kınanmaktadır. Yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ve aşırı sağcılık Dortmund ve Eving sakinlerinin barış içinde yaşamalarına engel olamayacak.”