dokuz8HABER Gündem Siyaset Programında dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici ve dokuz8HABER Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara, gündemdeki önemli gelişmeleri tartıştı. 

AKP, MHP ve İYİ Parti'nin oyları ile meclisten geçen Suriye-Irak tezkeresine ilişkin CHP'nin 'hayır' tutumu konuşuldu. 

KARA: CHP'NİN 'HAYIR' DİYECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORDUM

Mustafa Kara CHP'nin tezkereye yönelik bu tavrını beklemediğini belirterek "CHP'nin tezkereye 'hayır' diyeceğini tahmin etmiyordum. İYİ Parti bu defa CHP'nin pozisyonuna geldi. Yüzde 40' bir kesim net olarak 'hayır' dedi." ifadelerini kullandı.

BİÇİCİ: CHP, ATATÜRK POLİTİKALARI DOĞRULTUSUNDA GİDİYOR

Gökhan Biçici ise Bahçeli'nin "Bunlar Türkiye düşmanları ile aynı hizadadır" açıklamasını eleştirerek, CHP'nin Atatürk politikası yönünde ilerlediğini ve giderek özgüvenini de yükselttiğini söyledi.

Biçici ve Kara, Osman Kavala'ya yönelik 10 büyükelçi'nin açıklaması, Erdoğan'ın cevabı ve AKM'nin açılışına ilişkin tartışmaları da değerlendirdi. 

BİÇİCİ: ERDOĞAN'IN AKM AÇIKLAMASINI MERAK EDİYORUM

Gökhan Biçici AKM'nin açılışına ilişkin dikkat çeken ifadelerde bulundu. Biçici, "Erdoğan açılışa katılacak ben Erdoğan'ın konuşmasını çok merak ediyorum. Ben Erdoğan'ın oradaki konuşmasında, karşıdaki camiye atıfta bulunacak ve 'bu ikisini karşı karşıya getirmeye çalıştılar ama Cumhuriyet dediğiniz şurada Cami burada AKM" diyecek. Bu da yeni bir dönemin başlangıcı olacak." ifadelerini kullandı.

Gündem Siyaset Programının tamamını buradan izleyebilirsiniz