Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesinde çalışanların iş sağlığı sorunları giderek büyüyor. Hastane son dönemde mutfak ve yemekhane çalışanlarının yaşadığı kazalarla gündeme geliyor.

HALA ÖNLEM ALINMIYOR

Çalışan Sağlığı Biriminin verdiği raporda dahi kaygan zemin olması gibi uygun olmayan koşullar belirlenmesine rağmen hâlâ önlem alınmadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre çalışanlar malzeme eksikliğini kendi ceplerinden çözerken, eksik personelle çalışmaya bağlı çeşitli sorunlar yaşanmaya devam ediyor.

‘HASTANE ÇALIŞANINA İŞ KAZASI RAPORU VERİLMİYOR’ İDDİASI

Evrensel’in haberine göre; son dönemde yemekhanedeki kazanların uygun olmamasından dolayı bir işçinin kolu yağ dökülmesi sonucu ciddi şekilde yanarken, bir başka işçinin ise kaygan zemin nedeniyle kayarak ayağının kırılması gibi olaylar meydana geldi. Acil serviste iş kazası raporu tutulup polikliniğe gönderilmesine rağmen iddiaya göre başhekimlikten gelen uyarı nedeniyle hastane çalışanlarına rapor verilmemesi ise ayrı bir tartışma yarattı. Mutfak çalışanının ise doktorlarla girdiği sözlü tartışma sonrası rapor alabildiği öğrenildi.

AYLARDIR MUTFAĞIN YENİLENMESİNE DAİR BİR ADIM ATILMADI

Çalışan sağlığı birimin verdiği raporlara rağmen aylardır mutfağın yenilenmesine dair bir adım atılmadığını belirten sağlık emekçileri, Başhekimliğe mutfağın fiziki koşullarının ne zaman düzeltileceği sorulduklarında ihaleye girildiği ve sonuçların beklendiği cevabını aldıklarını aktardı.