Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Ertan İskender'i bıçakla yaralayan fail Bayram Nargüner, 16 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SIRTINDAN VE ELİNDEN YARALANDI

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Bölümü'nde çalışan asistan doktor Ertan İskender, 27 Mayıs 2021 tarihinde hastanede hastası Bayram Nargüler'in bıçaklı saldırısına maruz kaldı. İskender, sırtının sağ kısmı ve sağ elinden yaralandı.

SAVCILIK İFADESİ SONRASI TUTUKLAMA

Ameliyat edilen İskender, yaklaşık bir hafta süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından gözaltına alınan Bayram Nargüler, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. 

DOKTOR İSTİFA ETMİŞTİ: "MESLEKİ ŞARTLARIN HEKİMLER AÇISINDAN DÜZELTİLMESİ GEREKLİ"

Saldırının ardından İskender, hekimliğin çok zor bir meslek olduğunu söyleyerek istifa etmişti. İskender istifasının ardından şunları söyledi: "Hastalarıma potansiyel bir tehlike gözüyle bakarak bu işi devam ettiremezdim. Bir insan potansiyel bir tehlike olarak görürseniz nasıl tedavi edebilirsiniz? Mesleki şartların hekimler açısından düzeltilmesi gerekiyor. Dilerim ki artık hekimlere karşı işlenen saldırılara karşı önlemler alınsın. Özellikle hayatımızı etkileyecek, fiziken bir yaralanmaya neden olacak saldırılara maruz kalmayız."