Konya Şehir Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya, özel güvenlik görevlisi tarafından silahla vurularak katledildi. Türkiye'de dün doktorlar sağlık çalışanlarına karşı şiddeti protesto için 2 gün iş bıraktı.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir caminin imamı cuma hutbesinde, sağlıkta şiddeti protesto eden doktorları hedef gösterdi: "Doktor da dedi, git bugün grevdeyiz. Sen olsan öldürmez misin sen? Dövmez misin?"

"MECZUPLARA GEÇİT YOK"

imam_1

Genel Sağlık-İş Sendikası, imam Ahmet Gür hakkında suç duyurusunda bulundu. Sendika Merkez Yönetim Kurulu Genel Örgütlenme Sekreteri Tarık Doğan, "Genel Sağlık İş Sendikası olarak, 2 gündür sosyal medyaya yansıyan, bu ve benzeri eylemlerde bulunan ilgililer hakkında, TCK 261 / 1 ve 2 kapsamına giren eylemleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Meczuplara geçit yok" dedi.

İKİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konya Valiliği sağlık çalışanlarını hedef gösteren imam hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı da imam hakkında soruşturma başlattığını açıkladı ve kente bir müfettiş gönderildiğini duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."