Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi (AHRSP) nedeniyle kentte doğmamış çocukların bile borçlandırıldığını vurguladı.

"RAYLI SİSTEM KABUSUNA BİR SON VERİN"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Dr. Şevkin, “Söz verdiğiniz gibi Adana’da doğmamış çocukları bile borçlandıran raylı sistem kabusuna bir son verin. AHRSP’yi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredin, masanızda bekleyen 2. etap raylı sistem projesini de onaylayın” dedi.

“1 MİLYAR 200 MİLYON LİRALIK BORÇ ARTIYOR”

Yapımına 1996 yılında başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında resmi açılışı gerçekleştirilen 535 milyon dolar maliyetli AHRSP’nin Adanalıların kâbusu olmaya devam ettiğini kaydeden Dr. Şevkin, 1 milyar 200 milyon liraya ulaşan borç nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin elinin kolunun bağlandığını ifade etti.
Raylı sistemin, tüm AKP hükümetlerinin ve Cumhurbaşkanı’nın söz vermesine rağmen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilemediğini kaydeden Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Akıncılar-Üniversite-Stadyum 2. Etap Hafif Raylı Sistem Hattına (HRS) ilişkin projelerin fizibilite etütleri teknik ve mali açıdan güncellenerek Cumhurbaşkanı’na sunulmasına rağmen 9 aydan bu yana onaydan çıkmıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin büyük orandaki geliri de raylı sistem nedeniyle adeta ipotek altındadır. Cumhurbaşkanını; söz verdiği gibi Adana’da doğmamış çocukları bile borçlandıran raylı sistem kâbusuna bir son vermeye çağırıyoruz.”