HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, doğal gazın en pahalı olduğu illeri açıkladı. Buna göre ilk sırada Ağrı var. Ağrı'yı Van, Batman, İstanbul ve Ankara takip ediyor.

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, doğal gazın en pahalı olduğu illeri sıraladı. Buna göre, ilk sırada metreküp birim fiyatı 2,07 olan Ağrı bulunuyor. Ağrı'yı ise sırayla Van, Batman, İstanbul ve Ankara takip ediyor.

HALKIN EN FAZLA İHTİYAÇ HİSSETTİĞİ KONU "ISINMA"

Koç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki ekonomik krizden toplumun büyük bir kesiminin etkilendiğini, yaşamın çekilmez hale dönüştüğünü ifade etti. Seçim bölgesi Ağrı'nın işsizlik ve yoksulluk oranlarına işaret eden Koç, son yılların en soğuk mevsiminin yaşandığı şehirde halkın en fazla ihtiyaç hissettiği konunun ise "ısınma" olduğunu belirtti.

"EN PAHALI DOĞAL GAZI AĞRI'YA SATMAK BÜYÜK BİR VİCDANSIZLIKTIR"

Koç, kentte doğal gaz fiyatının yüksek, halkın da bundan şikayetçi olduğunu ifade etti. Koç açıklamasında doğal gazın en pahalı olduğu illeri şöyle sıraladı: "En pahalı doğal gazı Ağrı halkı kullanmaktadır. Ağrı'da doğal gazın metreküp birim fiyatı 2,07, Van'da 1,60, Batman'da 1,53, İstanbul’da 1,82, Ankara’da 1,97'dir. Ağrı'daki doğal gazın metreküp fiyatı yüzde 18 KDV de eklendiğinde 2,44 liraya kadar ulaşabiliyor. Bu kadar adaletsiz bir durum olamaz" diyen Koç, "Bunu kabul etmiyoruz. Daha önce Bakanlığa soru önergeleri verdik. Ağrı, soğuk kış mevsiminde gerçek anlamda ısınmaya ihtiyaç duyan bir kent. Buna rağmen ısınmada da en pahalı doğal gazı Ağrı'ya satmak büyük bir vicdansızlıktır. Buna derhal yetkililerin el atması gerekiyor."