Urfa Barosu Başkanlığı, İstiklal Mahkemesi’nin verdiği kararla 29 Haziran 1925’te Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda idam edilen Şeyh Said’e hakarette bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Özdağ'ın, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama (TCK m.216), Kişinin Hatırasına Hakaret ve re’sen tespit edilecek diğer suçlar”dan cezalandırılması için kamu davasının açılması talep edildi.

Suç duyurusu dilekçesinde Özdağ’ın kendisine ait sosyal medya hesabından Şeyh Said ile bir ilgisi olmadığı halde “tartışmayı provoke etmek için” Şeyh Said'e ağır bir şekilde hakaret ederek nefret, hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği belirtildi.

Suç duyurusuna dair Urfa Barosu Avukat Kazım Ekinci İnsan Hakları Merkezi sanal medya hesabından “Şeyh Said’in hatırasına hakaret eden bir siyasi parti lideri hakkında kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarından Şanlıurfa Barosu adına Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” mesajı paylaşıldı.